Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Curry sa dohodol na predĺžení zmluvy s Golden State, príde si na 63 miliónov dolárov

Curry predĺžil zmluvu v Golden State do roku 2027.
Curry predĺžil zmluvu v Golden State do roku 2027.X @warriors
Americký basketbalista Stephen Curry (36) sa dohodol na ročnom predĺžení zmluvy s Golden State v NBA. Po zisku olympijského zlata s reprezentáciou USA sa hviezdny rozohrávač zaviazal Warriors aj na sezónu 2026/27. Dohodu oznámili zástupcovia klubu.

Curry tak má počas nasledujúcich troch sezón garantovaný príjem približne 178 miliónov dolárov. V nadchádzajúcej sezóne zinkasuje 55,8 milióna dolárov, v ďalšej 59,6 milióna dolárov a potom 62,6 milióna dolárov v sezóne 2026/27. To je najviac, čo Warriors môžu podľa ligových pravidiel ponúknuť.

Jeho zárobok na ihrisku sa tak vyšplhá na 532 miliónov dolárov. Curry sa tak v historických tabuľkách dostane na druhé miesto za LeBrona Jamesa, ktorý v rámci hráčskych zmlúv v NBA zarobil už 580 miliónov dolárov.

Curryho, ktorý bol celú kariéru verný Golden State, čaká už 16. sezóna v elitnej súťaži. V minulosti pomohol Warriors získať štyri tituly a dvakrát bol vyhlásený za najužitočnejšieho hráča ligy. V uplynulej sezóne dosiahol priemer 26,4 bodu na zápas, v celej kariére má priemer 24,8 bodu na duel v základnej časti.