Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Detroit počíta s Cunnighamom, jednotka draftu podpísala najväčšiu zmluvu v histórii klubu

Cunningham si zarobí až šesť miliárd korún.
Cunningham si zarobí až šesť miliárd korún.Profimedia
Jednotka draftu NBA v roku 2021 Cade Cunningham (22) sa dohodol s Detroitom na päťročnej zmluve. Kontrakt zaručuje basketbalistovi celkový príjem 224 miliónov dolárov, pričom rekordný kontrakt v histórii klubu môže mladému rozohrávačovi zarobiť až 269 miliónov dolárov. Dohodu pre ESPN potvrdili hráčoví agenti Jeff Schwartz a James Dunleavy. Zmluva sa začne platiť v sezóne 2025/26.

Cunningham teraz beží štvorročný kontrakt, ktorý mu vynesie celkovo 45,6 milióna dolárov. Talentovaný rozohrávač strávil v Pistons celú svoju doterajšiu kariéru. Detroit bol v minulej sezóne najhorším tímom ligy, no bývalá jednotka draftu si vďaka priemerom 22,7 bodu a 7,5 asistencie na zápas vytvorila osobné maximá a zažila najlepšiu sezónu v kariére.

Cunningham vynechal väčšinu sezóny 2022/23 pre únavovú zlomeninu nohy, pre ktorú musel podstúpiť operáciu. Pistons sa na Cunninghama spoliehajú, počítajú s ním ako s budúcou superhviezdou. Detroit posilní do nového ročníka aj bývalý útočník Philadelphie 76ers Paul Reed, z rovnakého tímu sa po ôsmich sezónach vracia Tobias Harris.