Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Irving umlčal kritikov víťaznou akciou, Tatum ovládol súboj hviezd

Kyrie Irving (vľavo) spolu s Lukom Dončičom (77) priviedli Dallas k druhémi víťazstvu v sérii.
Kyrie Irving (vľavo) spolu s Lukom Dončičom (77) priviedli Dallas k druhémi víťazstvu v sérii.Profimedia
Basketbalisti Dallasu vyhrali tretí duel série s Oklahomou 105:101 a ujali sa vedenia 2:1 na zápasy. Mavericks viedli Luka Dončič (25) a Kyrie Irving (32), ktorí zhodne zaznamenali po 22 bodov. V druhom nočnom súboji vyhral Boston v Clevelande 106:93 vďaka 33 bodom Jaysona Tatuma (26) a tiež vyhráva v sérii 2:1.

Dallas - Oklahoma 105:101

/stav série 2:1/

Dallas sa po úvodnej prehre s Oklahomou City rýchlo oklepal a po dvoch triumfoch v rýchlom slede má bližšie k postupu. Tentoraz to bolo najmä vďaka produktívnemu triu Dončič - Irving - P.J. Washington, keď všetci dokázali nastrieľať viac ako 20 bodov.

Kyrie Irving pritom v druhom zápase série len tretíkrát v play-off kariére nedosiahol na dvojciferný počet bodov. "Jeden z našich trénerov za mnou prišiel a povedal mi, že na seba nechávam čakať. Pochopil som, že nabudúce musím byť lepší," prezradil Irving.

Nakoniec to bola jeho fantastická akcia 39 sekúnd pred koncom, ktorá zrejme rozhodla meranie síl. Dallas po tomto momente odskočil na rozdiel piatich bodov a náskok si už postrážil. "Hráme proti mladému tímu. Chceme pokračovať v tom, čo robíme. Všetko sa začína obranou," dodal Irving.

Oklahome bol málo platný výkon Shaia Gilgeousa-Alexandra, ktorý zaknihoval 31 bodov, 10 doskokov a štyri bloky. V kľúčových momentoch bol bránený Lukom Dončičom.

Cleveland - Boston 93:106

/stav série 1:2/

Súboj hviezd Jaysona Tatuma a Donovana Mitchella sa skončil lepšie pre oporu Celtics. Tatum zaznamenal 33 bodov, rovnako ako jeho rival Mitchell, ale Boston zdolal Cleveland na jeho palubovke najmä vďaka pasážam v druhej a tretej štvrtine. Cavaliers v tretej časti zaostávali až o 23 bodov a ani napriek maximálnemu úsiliu svojho lídra sa im deficit nepodarilo zmazať.

Boston mal streleckú bilanciu 51 % (41/80) a Tatumovi, ktorý pridal aj 13 doskokov a šesť asistencií, sekundoval Jaylen Brown - ten mal na konte 28 bodov a deväť doskokov. Tretím esom v rukáve Celtics bol Jrue Holiday s 18 bodmi, ôsmimi doskokmi a piatimi asistenciami.

Štvrté zápasy oboch sérií sa budú hrať opäť v Dallase a Clevelande v noci na utorok.