Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

LeBron James sa dohodol s Lakers, zrejme si zahrá so synom

James nikam neodchádza.
James nikam neodchádza.AFP
Hviezdny basketbalista LeBron James (39) sa podľa médií dohodol na predĺžení zmluvy s Los Angeles Lakers a v budúcej sezóne by si mohol v NBA zahrať so svojím najstarším synom Bronnym (19). Američan súhlasil s dvojročným kontraktom v maximálnej hodnote 104 miliónov dolárov, informovali ESPN a The Athletic.

Najlepší strelec histórie NBA si neuplatnil opciu na predĺženie predchádzajúceho kontraktu do konca júna a radšej sa dohodol na novom. Podľa medializovaných informácií je druhý rok zmluvy zakotvený ako hráčska opcia a James sa po nadchádzajúcej sezóne môže stať opäť voľným hráčom.

Podľa ESPN sa James a jeho agent dohodli na nižšej mzde, ako mohol dostať, aby klub mohol posilniť káder. Očakávaný plat okolo 50 miliónov dolárov za sezónu však znamená, že bude prvým basketbalistom v NBA, ktorý počas svojej kariéry zarobí viac ako 500 miliónov. Po nadchádzajúcej sezóne by mal mať James na konte približne 530 miliónov.

V drese Lakers odohrá tridsaťdeväťročný James svoju siedmu sezónu a celkovo 22. v NBA, čím vyrovná historické zápisy súťaže. Tento rekord v súčasnosti drží Vince Carter. James má na konte štyri tituly. S Lakers oslavoval zisk trofeje v roku 2020, ďalšie dva prstene získal s Miami a jeden s Clevelandom.