Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Minnesota zdemolovala obhajcu titulu, Timberwolves si vynútili rozhodujúci zápas

Edwards mal viacero dôvodov na úsmev.
Edwards mal viacero dôvodov na úsmev.Profimedia
Basketbalisti Minnesoty vyrovnali stav konferenčného semifinále NBA na 3:3. Timberwolves presvedčivo zvíťazili v šiestom zápase Západnej konferencie nad obhajcom titulu z Denveru. Ústrednou postavou domácich bol Anthony Edwards (22), ktorý zaznamenal 27 bodov.

Minnesota - Denver 115:70

/stav série: 3:3/

Denver nedokázal uspieť vo štvrtom stretnutí za sebou v sérii a podľahol súperovi rozdielom 45 bodov. Žiadny obhajca titulu v NBA doposiaľ neprehral v nasledujúcom roku v play-off o viac ako 36 bodov. "Podľa mňa to vypovedá o hre a našom prístupe," povedal tréner hostí Mike Malone.

Nuggets mali len 30-percentnú úspešnosť streľby a nedarilo sa im ani na doskoku (43:62). "Zo skúsenosti môžem povedať, že šiesty zápas je vždy najťažší v sérii," uviedol Jamal Murray. Denver bude hrať siedmy duel prvýkrát od roku 2020, keď v semifinále Západnej konferencie zdolal Los Angeles Clippers.

Timberwolves viedli počas súboja aj o 50 bodov. "Jednoducho sme si verili. V predchádzajúcich troch zápasoch sa nám priliš nedarilo. Snažil som sa strieľať vždy, keď sa ku mne dostala lopta, pretože v uplynulých dueloch mi ju súper dokázal stále zobrať," uviedol ťahúň víťazov Edwards. Sériu rozlúskne bitka, ktorá sa začne 19. mája o 22:00 SEČ.