Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Otec a syn písali históriu NBA. LeBron James si prvýkrát zahral s Bronnym

LeBron James si premiérovo zahral v NBA so synom Bronnym.
LeBron James si premiérovo zahral v NBA so synom Bronnym.TASR / AP Photo / William Liang
Americký basketbalista LeBron James (39) si v nočnom prípravnom zápase Los Angeles Lakers zahral so svojím synom Bronnym (20). Duo otec a syn si v zámorskej NBA zahralo prvýkrát v histórii.

Nielenže sa predtým nestalo, že v rovnakom čase v súťaži hrali otec a syn, zápis Jamesovcov je výnimočný aj v tom, že sa predstavili v drese rovnakého tímu. Bronny, ktorý navyše oslávil 20. narodeniny, nastúpil z lavičky na začiatku druhej štvrtiny.

LeBron James zaznamenal za 16 minút 19 bodov, päť doskokov a štyri asistencie. Bronny James počas 13 minút neskóroval, duel zakončil s dvoma doskokmi a štyrmi stratami. Druhý menovaný si v piatkovom stretnutí proti Minnesote Timberwolves odkrútil profesionálny debut. Jeho otec presedel celý zápas na lavičke náhradníkov.

Bronny James bol po jednej sezóne v Južnej Kalifornii draftovaný v druhom kole (z celkovo 55. miesta) organizáciou Lakers. V júli 2023 utrpel počas tréningu v USC zástavu srdca, ale dostal povolenie na návrat do programu. Počas svojej jednej univerzitnej sezóny mal v 25 vystúpeniach priemer 4,8 bodu, 2,8 doskoku a 2,1 asistencie.

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 114:118