Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prezidenta označil za klamára. Harden si ostrým výrokom zažiadal o výmenu

Harden si chce vynútiť prestup do iného klubu.
Harden si chce vynútiť prestup do iného klubu.Profimedia
Trojnásobný najlepší strelec NBA James Harden (33) svojím vyjadrením zažiadal Philadelphiu o výmenu. Basketbalový veterán označil prezidenta 76ers Daryla Moreyho za klamára a dodal, že už nikdy nebude pôsobiť v rovnakom klube ako on. Harden to uviedol počas propagačného turné spoločnosti Adidas v Číne.

Televízna stanica ESPN ešte predtým cez víkend informovala, že Philadelphia ukončila rokovania o Hardenovej výmene a desaťnásobný účastník Zápasu hviezd by sa mal v septembri zapojiť do predsezónnej prípravy tímu.

Harden si koncom júna uplatnil opciu v zmluve s Philadelphiou, ktorá mu v budúcej sezóne zaručí 35,6 milióna dolárov (32,6 miliónov eur). Zároveň dal jasne najavo, že chce odísť do Los Angeles Clippers. Morey sa však údajne nedohodol s kalifornským klubom a ani s iným záujemcom na adekvátnej kompenzácii.

"Daryl Morey je klamár a nikdy nebudem súčasťou organizácie, ktorej je súčasťou on," povedal Harden pred mnohými prítomnými kamerami a celú vetu pre istotu zopakoval ešte raz.

Morey bol generálnym manažérom Houstonu, kde Harden strávil viac ako osem sezón a počas pôsobenia v Rockets získal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča NBA. V roku 2020 sa stal prezidentom Philadelphie, kam vlani priviedol Hardena z Brooklynu.

V minulej sezóne mal Harden v 58 zápasoch priemer 21 bodov, 10,7 asistencie a 6,1 doskoku. Philadelphia, ktorú viedol najužitočnejší hráč ligy Joel Embiid, skončila vo Východnej konferencii na treťom mieste a v druhom kole play-off vypadla s Bostonom.