Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvé duo otec a syn v NBA? Lakers plánujú správny moment pre LeBrona a Bronnyho

Bronny James čaká na premiéru v NBA.
Bronny James čaká na premiéru v NBA.Monica Schipper / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
LeBron James (39) a jeho syn Bronny (19) sú pred novou sezónou pripravení stať sa prvým duom otca a syna na palubovke NBA. Ich klub Los Angeles Lakers však ešte nemá úplne jasno a tvorí plány pre tento významný moment.

Tréner JJ Redick sa spolu s generálnym manažérom Lakers stretol s novinármi v tréningovom centre tímu a uviedol: "Nemáme nič naplánované. Samozrejme, že sme o tom ako zamestnanci hovorili a dostali sme sa k určitým špecifikám, ako by to mohlo vyzerať, ale k ničomu sme sa nezaviazali. Zrejme sa o tom bude diskutovať, keď budeme všetci spolu aj s Bronnym a LeBronom. Aj oni by mali byť súčasťou tejto diskusie."

Redick v utorok pre podcast The Lowe Post povedal, že očakáva, že historický moment príde už čoskoro. Je však pravdepodobné, že Bronny James, ktorý v októbri dovŕši 20 rokov, strávi značnú časť ročníka hraním v nižšej G League, zatiaľ čo štvornásobný najužitočnejší hráč LeBron James sa bude snažiť pripraviť na boj o titul v NBA.

LeBron, ktorý počas leta priviedol tím USA k olympijskému zlatu v Paríži, vstúpi do svojej 22. sezóny v NBA. V uplynulom ligovom kolotoči dosiahol priemer 25,7 bodu, 7,3 doskoku a 8,3 asistencie na zápas. Lakers vypadli hneď v úvodnom kole play-off proti Denveru.

Krátko potom bol prepustený tréner Darvin Ham a v júni jeho miesto zaujal práve Redick, ktorý si ako hráč profiligy odkrútil 15 rokov. S Jamesom je dlhoročne spätý, ale povedal, že ich nový vzťah tréner - hráč sa ešte len vyvíja.