Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Splní sa LeBronovi Jamesovi dávny sen? Po drafte v NBA k nemu mieri syn Bronny

Zahrá si Bronny po boku svojho otca?
Zahrá si Bronny po boku svojho otca?Reuters
Bronnyho Jamesa (19) si v druhom kole tohtoročného draftu NBA vybral klub Los Angeles Lakers. Jeho slávny otec LeBron (39) je tak bližšie k splneniu svojho dávneho sna zahrať si po boku vlastného syna.

Bronnyho si na drafte v New Yorku vybrali z 55. miesta a o rozhodnutí ho telefonicky informoval generálny manažér Lakers Rob Pelinka. Žiadne duo otec-syn ešte nikdy v lige spolu nehralo, a hoci sa neočakáva, že Bronny vo svojej nováčikovskej sezóne odohrá významné minúty, bude to nepochybne výnimočný okamih, keď sa po prvý raz objavia spolu na palubovke NBA.

LeBron mal 19 rokov a bol úradujúcim nováčikom roka NBA, keď sa jeho terajšej manželke Savannah v roku 2004 v Akrone v štáte Ohio narodil LeBron Raymone "Bronny" James Jr. Ten vzbudil obrovskú pozornosť ako stredoškolský hráč na Sierra Canyon School v Los Angeles a v poslednom ročníku sa k nemu pridal jeho mladší brat Bryce, 17-ročný basketbalista. Vlani v lete Bronny počas tréningu s tímom University of Southern California (USC) utrpel zástavu srdca a bol umiestnený na jednotku intenzívnej starostlivosti.

V novembri 2023 sa mohol vrátiť k mužstvu a v sezóne dosiahol priemer 4,8 bodu, 2,8 doskoku a 2,1 asistencie na zápas. Objavili sa špekulácie, že iný tím s vyšším výberom by mohol zasiahnuť a vziať si Bronnyho skôr ako Lakers, buď aby LeBrona nalákal na zmenu klubu, alebo aby jednoducho zamiešal plány Lakers.

Tým by však riskoval hnev Richa Paula, vplyvného agenta NBA, ktorý zastupuje Bronnyho, LeBrona a mnohých špičkových hráčov. LeBron, najlepší strelec ligy všetkých čias a štvornásobný šampión, vstupuje do 22. sezóny svojej legendárnej kariéry. Fanúšikovia by mohli Bronnyho prvýkrát vidieť v drese Lakers, keď sa 12. júla v Las Vegas začne Letná liga NBA.