Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Warriors nepomohol ani návrat Curryho, 40-bodové predstavenia hviezd NBA

Curry pri svojom návrate na palubovku výhru nezažil.
Curry pri svojom návrate na palubovku výhru nezažil.Reuters
Minnesota vyhrala v New Orleans a deviatym víťazstvom v sezóne sa dostala na čelo Západnej konferencie. Tretí je Dallas, ktorý prehral s Milwaukee, 40 bodmi sa o to pričinil Giannis Antetokounmpo (28). Rovnako zažiaril aj Shai Gilgeous-Alexander (25), ktorý dopomohol k výhre Oklahomy po predĺžení.

New Orleans - Minnesota 120:121

Timberwolves síce prehrávali v New Orleans takmer celý duel, miestami aj o 15 bodov, ale v závere dokázali skóre otočiť. Bolo to najmä zásluhou Karla-Anthonyho Townsa, ktorý v posledných siedmich minútach zaznamenal 12 zo svojich 29 bodov vrátane víťaznej strely päť sekúnd pred koncom.

"Bol to ťažký zápas, pretože sme celý čas doťahovali, ale práve to nás baví. Ukázali sme srdce a psychickú odolnosť, našli sme spôsob, ako vyhrať," povedal Towns, ktorý minul iba jedinú strelu. K víťazstvu mu pomohol Anthony Edwards 23 bodmi. Tímu Pelicans, ktorému chýbali opory CJ McCollum a Zion Williamson, nestačilo ani 30 bodov Brandona Ingrama.

Milwaukee - Dallas 132:125

Bucks v súboji dvoch hviezdnych dvojíc prevýšili káder Mavericks, ktorý viedol o 12 bodov, ale domáci ovládli poslednú štvrtinu o 16 bodov. Antetokounmpo v tejto časti premenil všetky svoje strely a zaznamenal 15 zo svojich 40 bodov. Pridal aj 15 doskokov a 7 asistencií. Damian Lillard mu sekundoval 27 bodmi.

Kyrie Irving a Luka Dončič z mužstva hostí zaznamenali 39, resp. 35 bodov a boj líderských dvojíc tak tesne vyhrali. Milwaukee sa mohlo oprieť o svoju lavičku, ktorá priniesla spolu 46 bodov a rozhodla. Mimoriadne viditeľný bol Pat Connaughton so 16 bodmi vrátane štyroch trojok. Pomohol zaplniť medzeru po chýbajúcom Middletonovi.

"Bola to ukážka veľkého charakteru tímu. Hrali sme druhý zápas za sebou, boli sme oslabení, ale všetci sa vzchopili a vybojovali tímové víťazstvo," povedal tréner Adrian Griffin.

Golden State - Oklahoma 123:130 pp

Warriors, ktorým nepomohol ani návrat Stepha Curryho po zranení, nedokázali zvíťaziť. Doma prehrali s Oklahomou po predĺžení a pripísali si šiestu prehru v rade. K triumfu boli blízko, keď Andrew Wiggins tri sekundy pred koncom trojkou upravil na 117:114. Na druhej strane však Chad Holmgren odohral najlepší zápas svojej kariéry a trojkou poslal zápas do predĺženia. Tím Thunder v ňom dominoval vďaka 10 bodom Gilgeousa-Alexandera.

Holmgren zaznamenal 36 bodov a 10 doskokov, Gilgeous-Alexander 40. Golden State nepomohlo ani 31 bodov Wigginsa či 25 bodov Curryho. "Shai pomohol tímu aj v defenzíve. Keď je váš najlepší ofenzívny hráč zároveň najlepším obrancom, je to neuveriteľná zbraň," pochválil Holmgren svojho kolegu.

Ďalšie výsledky:

Charlotte - NY Knicks 108:122

Chicago - Miami 102:97

San Antonio - Memphis 108:120