Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zástava srdca počas tréningu. Syn LeBrona Jamesa si musí liečiť vrodenú poruchu

James sa zotavuje z ťažkého momentu.
James sa zotavuje z ťažkého momentu.Reuters
Bronny James (18), syn skvelého hráča NBA LeBrona Jamesa (38), by sa mal vrátiť k basketbalu vo veľmi blízkej budúcnosti po tom, čo minulý mesiac utrpel zástavu srdca, informovala v piatok stanica ESPN s odvolaním sa na vyhlásenie hovorcu rodiny.

Tínedžerovi sa zastavil tep srdca 24. júla počas tréningu basketbalového tímu University of Southern California (USC). Hospitalizovali ho, umiestnili na jednotku intenzívnej starostlivosti a po troch dňoch prepustili.

Záchranári dokázali mladému basketbalistovi pomôcť a následne putoval do nemocnice, odkiaľ odišiel po pár dňoch. Vyšetrenia odhalili, že pravdepodobnou príčinou Jamesovej bola vrodená chyba.

"Ide o anatomicky a funkčne významnú vrodenú srdcovú poruchu, ktorá sa dá a bude liečiť. Sme presvedčení, že Bronny sa úplne zotaví a v blízkej budúcnosti sa vráti k basketbalu," uviedol spomínaný hovorca. 

James si chce v NBA zahrať so synom Bronnym
James si chce v NBA zahrať so synom BronnymFlashscore

Bronny James bol druhým hráčom USC, ktorého za posledný rok postihol rovnaký problém. Vince Iwuchukwu vlani v júli skolaboval počas tréningového procesu po zlyhaní srdca a na palubovku sa vrátil o šesť mesiacov neskôr.

Jeho otec LeBron je držiteľom rekordu v počte nastrieľaných bodov v histórii NBA, ktorú vyhral štyrikrát. Na svojom konte má aj viacero ocenení pre najužitočnejšieho hráča ligy. Nedávno opakovane vyjadroval záujem pokračovať v kariére. Motivuje ho najmä to, aby mohol zahrať po boku syna, ktorého odborníci označili ako kandidáta do TOP 10 budúcoročného draftu.