Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Basketbalisti USA zdolali v generálke na OH majstrov sveta z Nemecka, záver v réžii Jamesa

James opäť podržal svoj tím.
James opäť podržal svoj tím.Profimedia
Americkí basketbalisti v poslednom prípravnom zápase pred obhajobou zlatých medailí na olympijských hrách porazili majstrov sveta Nemcov. V Londýne sa o posledných 11 bodov víťazného tímu postaral LeBron James (39). Výberu USA sa pred viac ako 19-tisíc divákmi podarila po necelom roku odveta za semifinálovú porážku na svetovom šampionáte v Manile (111:113) a v príprave si udržal neporaziteľnosť po tom, ako zdolal aj Kanadu, Austráliu, Srbsko a Južný Sudán.

USA - Nemecko 92:88

Hviezdny James, ktorý v piatok ponesie vlajku amerického tímu počas otváracieho ceremoniálu olympijských hier v Paríži, bol s 20 bodmi najlepším strelcom duelu. O dva body menej zaznamenal za Nemecko krídelník Orlanda Franz Wagner, zatiaľ čo kapitán Dennis Schröder mal double-double s 13 bodmi a 10 asistenciami.

"Bol to dobrý test. Som rád, že sme znovu dokázali zachovať pokoj a vytrvať ako minule proti Južnému Sudánu," povedal James s pripomienkou súboja s africkým tímom, ktorý Američania porazili o jediný bod košom svojho lídra osem sekúnd pred koncom. Aj tentoraz bol historicky najlepší strelec NBA spasiteľom výberu trénera Stevea Kerra, v posledných štyroch minútach sám zdolal súpera 11:6.

"Máme všetky skúsenosti a teraz ide len o to, aby sme ich na budúci týždeň ukázali vo svetle reflektorov. Myslím, že sme pripravení," dodal rozohrávač Stephen Curry, ktorý v generálke na svoj olympijský debut zaznamenal 13 bodov.

James a spol. budú v Paríži obhajovať titul z Tokia a usilovať sa o piate olympijské zlato za sebou. Nemecký tím po predminuloročnom bronze z majstrovstiev Európy a svetovom titule cieli na tretiu medailu z veľkej akcie za tri roky. Američanov čaká na úvod turnaja v nedeľu duel so srbskými vicemajstrami sveta, ktorí v pondelňajšej záverečnej príprave porazili Grécko 94:72. Nemci rozohrajú olympiádu už v sobotu proti Japonsku.

Veľká česť pre ikonu. Mužským vlajkonosičom USA na ceremoniáli OH bude LeBron James