Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Basketbalistky Banskej Bystrice nestačili na Galatasaray, Čajky prehrali proti Gorzówu

Na snímke sprava Gabriela Andělová a kapitánka Gorzówa Dominika Fiszerová.
Na snímke sprava Gabriela Andělová a kapitánka Gorzówa Dominika Fiszerová.Profimedia
Basketbalistky Slávia Banská Bystrica a aj Piešťanské Čajky prehrali na úvod skupiny C Európskeho pohára proti súperkám z Turecka a Poľska.

Európsky pohár - C-skupina

Galatasaray Cagdas Factoring Istanbul - Slávia Banská Bystrica 94:52 (60:22)

Banská Bystrica prehrávala po 90 sekundách 0:7 a tento úvod udal tón celého stretnutia. Favorizovaný Galatasaray nováčika nešetril, o minútu neskôr vyhrával dvojciferným rozdielom a prvú štvrtinu ovládol 34:10.

Nič sa nezmenilo ani v druhej časti, aj keď prišli chvíľkovo dobré okamihy v podaní Slávie. Istanbulský tím hral koncentrovane a nedovoľoval žiadnu drámu, respektíve prekvapenie. To sa prejavilo aj na polčasovom skóre, Banská Bystrica prehrávala 22:60.

Herná kvalita a širšia rotácia boli viditeľné aj v tretej 10-minútovke, v ktorej Galatasaray pokračoval v suverénnej jazde za víťazným vstupom do C-skupiny. Pred poslednou periódou už viedol 80:36.

Záverečné minúty sa preto už len dohrávali, o víťazovi bolo už dlho rozhodnuté. Získať eurocupové skúsenosti mohli viaceré mladšie hráčky na súpiske Slávie.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Piešťanské Čajky - InvestInTheWest Enea Gorzów 68:70 (32:33)

Čajky odštartovali prvý domáci zápas veľmi dobre, odrazili sa od dobrej defenzívy a ich ofenzívnu hru dirigovala dvojica rozohrávačok Andělová s Mujovičovou. Keď sa k tomu pridalo zodpovedné doskakovanie, tak Piešťany predvádzali sebavedomú hru, ktorou eliminovali silné stránky Gorzówa. Prvú štvrtinu vyhrali 17:10.

Dobre sa pre ne vyvíjal aj začiatok druhej časti, presadzovanie spod koša vyústilo k budovaniu vedenia. Jamesová v tretej minúte upravila trojkou na 24:14. Potom však prišli chyby a mierne poľavenie, čo poľský zástupca veľmi rýchlo využil a o tri minúty neskôr vyrovnal na 27:27.

Nepomohla ani solídna streľba za tri body, na hosťujúcej strane bola efektívna dvojica Smithová a Senyureková. Od vyrovnaného stavu to bola doťahovaná o každú loptu, prvý polčas sa skončil 32:33 z pohľadu Čajok.

Po prestávke to bola hra úsekov, najskôr dal Gorzów štyri body za sebou, následne Piešťany odpovedali piatimi bodmi a vyrovnaným stavom. Potom sa siedmimi bodmi hosťujúci tím opätovne dostal do vedenia.

Štatistický pohľad na prehru Čajok.
Štatistický pohľad na prehru Čajok.Flashscore

Neskôr narástlo aj do dvojcifernej hodnoty, to však bol pre Čajky potrebný budíček. Zabrali na koncentrácii a najmä defenzíve, Jamesová v 7. minúte stiahla na 49:52 z domáceho pohľadu.

Keď už sa domáce hráčky nadychovali k obratu, tak vždy prišla zo strany Gorzówa bodová odpoveď. Jamesová do konca tretej štvrtiny upravila na 55:59.

V záverečnej časti sa pridalo na intenzite a bojovnosti, viac z toho ťažili Piešťany. Aj s podporou publika cítili nádej na obrat a víťazný vstup do skupinovej fázy.

Dôležitý okamih prišiel necelé štyri minúty pred koncom, Mandičová poslala domáci tím po dlhom čase do vedenia - 66:65. Bola to dráma do posledných sekúnd, posledný útok mali v rukách domáce hráčky, ale cestu do koša si lopta nenašla.