Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Belasí pricestovali do Bazileja bez viacerých opôr, ale odhodlaní uspieť

Peter Žember
Zverenci Vladimíra Weissa majú pred sebou výzvu v podobe švajčiarskeho favorita.
Zverenci Vladimíra Weissa majú pred sebou výzvu v podobe švajčiarskeho favorita.TASR
Slovenskému majstrovi sa v úvodných dvoch kolách skupiny H Európskej konferenčnej ligy (EKL) nedarilo podľa predstáv. Doma si rozdelili bod so Žalgirisom Vilnius a v Arménsku nestačili na Pjunik. Vo štvrtok ich čaká duel s favoritom - švajčiarskym Bazilejom. Výkop je naplánovaný o 21.00 SEČ.

Nielen stratené body, ale bratislavský Slovan trápi aj koncovka. V doterajších vystúpeniach nestrelili svojim dvom súperom ani jeden gól. Vo Švajčiarsku sa musia zaobísť bez Erica Ramíreza či Andrého Greena. V obrane chýba Myenty Abena.

"Máme trochu problémy so zostavou. Abena zostal doma. Ramirez je chorý a  André Green je naďalej zranený. K dispozícii je aktuálne 18 hráčov a traja brankári. Najmä v ofenzíve sme trochu limitovaní. Určite nastúpime jedenásti a odhodlaní dosiahnuť dobrý výsledok,“ zdôraznil pre klubový web hlavný tréner Vladimír Weiss st.

Belasá výprava pricestovala do Bazileja v stredu. Večer absolvovali hráči tréningovú jednotku na štadióne Sv. Jakuba, ktorý pojme 40 tisíc fanúšikov. 

"Domáci potvrdzujú rolu favorita skupiny. My sme zatiaľ nesplnili úlohu mužstva, ktoré by sa malo pobiť o druhé miesto. Stále žijeme. Ani tento zápas ešte nie je úplne rozhodujúci. Pokiaľ chceme na niečo pomýšľať, mali by sme tu bodovať. Prvýkrát v skupine nebudeme favoritmi. Musíme aj zariskovať a hrať odvážne. Pozorne v defenzíve a dôsledne brániť štandardné situácie, z ktorých dávajú veľa gólov,“ pokračoval 58-ročný kormidelník Slovana.

Dvadsaťnásobný švajčiarsky šampión nestratil ani bod. Futbalisti slovenského fortunaligistu sa so svojím súperom stretnú v dvoch vystúpeniach po sebe a musia bodovať. 

V domácej súťaži sa obaja naladili víťazne. Bazilej uspel na svojom trávniku so St. Gallen výsledkom 3:2. Slovan Bratislava zdolal na Tehelnom poli Podbrezovú 3:1. 

„Majú svoju silu a kvalitu, no nikto nie je nezdolateľný. Treba sa o to pobiť na ihrisku a rozdať si to s nimi. Nehrať ustráchane. Bolo by dobré nadviazať na to, čo sme ukázali v lete na ihriskách papierovo silnejších súperov,“ doplnil na záver pre klubový oficiálny kanál skúsený stredopoliar Juraj Kucka