Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Belasí sa zhodli: Hrali sme ako tím, šanca na postup stále žije

Peter Žember
V závere úvodného dejstva zvyšoval na konečný 2:0 pre Slovan Čavrič.
V závere úvodného dejstva zvyšoval na konečný 2:0 pre Slovan Čavrič.Profimedia
Po treťom kole skupiny H v EKL zavládla v kabíne hostí na štadióne Sv. Jakuba v Bazileji obrovská radosť. Pozitívne emócie neskrývali slovanisti ani v pozápasových rozhovoroch pre RTVS.

Vladimír Weiss st. (tréner): "Vstali sme z mŕtvych. Opäť je v skupine všetko otvorené. Sú pred nami tri zápasy, v ktorých sa môžeme pobiť o postup. O týždeň nás čaká ťažká odveta. Teší nás obetavý, taktický výkon. Súpera sme, prakticky, do vyloženej šance nepustili. V závere mal jednu hlavičku. My sme si vypracovali dva alebo tri čisté momenty. Pri lepšej realizácii mohlo byť rozhodnuté skôr. V takýchto zápasoch musíte veľa behať bez lopty. Takto sa bojuje v Európe. Defenzíva dnes podala výborný výkon. Vpredu sme boli nebezpeční. S prístupom som spokojný. Je to veľké víťazstvo, ale musíme ho potvrdiť doma."

Vladimír Weiss ml. (hráč): "Po prvých dvoch dueloch sme vedeli, že proti favoritovi skupiny musíme uhrať minimálne štyri body. Myslím, že sme boli dobre naladení už pred zápasom. Osobne som si myslel a veril som v to, že vyhráme. Výkon, ktorý sme predviedli... Hrali sme ako mužstvo. Hrali sme spolu, čo bolo rozhodujúce."

Lukáš Pauschek (autor úvodného gólu): "Pocity sú fantastické. Pred výkopom sme si povedali, že ak si chceme udržať šancu na postup, musíme s Bazilejom uhrať body. Ideálne tri. Zaslúžene nám to vyšlo. Domácu sú silný celok. My sme ale konečne hrali ako tím. To bolo najdôležitejšie."