Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Belluš mieri z Trenčína do Česka, Topoľčany získali útočníka draftovaného Montrealom

Belluš mieri z Trenčína do Česka, Topoľčany získali útočníka draftovaného Montrealom
Belluš mieri z Trenčína do Česka, Topoľčany získali útočníka draftovaného MontrealomProfimedia
Kanadský útočník Ethan Szypula (25) prichádza na mesačnú skúšku do HK Dukla Ingema Michalovce.

Nevysoký center v minulej sezóne nastupoval za University of Western Ontario v súťaži USports, následne sa presunul do dvoch tímov ECHL Florida Everblades a Jacksonville Icemen. Michalovce budú pre neho prvým európskym pôsobiskom.

Szypula v minulosti hrával päť sezón za Owen Sound Attack v juniorskej OHL, kde bol jeho spoluhráčom napríklad Nick Suzuki, súčasný kapitán Montrealu Canadiens.

Práve tento slávny kanadský klub NHL draftoval v roku 2015 v siedmom kole z celkového 207. miesta útočníka Jeremiaha Addisona, ktorý sa teraz dohodol na kontrakte s Topoľčanmi.

Dvadsaťšesťročný krídelník si vyskúšal v desiatich zápasoch AHL, posledné štyri roky strávil v univerzitnej súťaži USports. Jednu sezónu bol kapitánom Windsoru Spitfires v OHL.

Dukla Trenčín sa po vzájomnej dohode s útočníkom Martinom Bellušom dohodla na ukončení spolupráce. V základnej časti Tipos Extraligy odohral jedenásť zápasov. Jeho ďalšie kroky povedú do Čiech, ale klub zatiaľ známy nie je.

Skúsený 33-ročný švédsky útočník Johan Lorraine sa stal hráčom poľského Sanoku. Bude to už jeho neuveriteľný 24. klub v kariére. Počas sezóny 2017/18 obliekal aj dres Nových Zámkov.

Fínsky bek Konsta Mesikämmen sa po odchode z MHK 32 Liptovský Mikuláš dohodol na kontrakte do konca sezóny v maďarskom klube Ferencvárosi TC hrajúcom Erste ligu.