Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Benzema hlási návrat, je pripravený ako nikdy predtým

Benzema sa v Katare nepredstavil, o to viac je pripravený na klubové dianie.
Benzema sa v Katare nepredstavil, o to viac je pripravený na klubové dianie.Profimedia
Karim Benzema (34) sa dal zdravotne úplne do poriadku a je pripravený pomôcť Realu Madrid. Do tréningového procesu sa naplno zapojil prvýkrát 10. decembra.

Francúzsky zakončovateľ sa v aktuálnom ročníku trápi so zraneniami. Obrali ho aj o účasť na MS v Katare. Napriek tomu stále figuruje na súpiske francúzskeho národného tímu. Ak by "galský kohút" získal zlaté medaily, jedna by oficiálne išla i Benzemovi.

Kapitán "bieleho baletu" vďaka skvelým výkonom v predošlom ročníku 2021/22 okrem tímových titulov v La Lige a Lige majstrov získal cenu "Pichichi" pre najlepšieho strelca najvyššej španielskej súťaže a hlavne ovládol hlasovanie Zlatej lopty.

Ani táto sezóna nezačala zle, nakoľko zverenci trénera Carla Ancelottiho sa tešili z výhry v európskom Superpohári, lenže Benzema následne vynechal viacero zápasov a celkovo strelil iba šesť gólov. O takomto čase ich mal na štarte predchádzajúceho ročníka už sedemnásť.

Na čele tabuľky strelcov kráľovského veľkoklubu sú Vinícius Júnior (10), Federico Valverde (8), Rodrygo (7) a až potom nasleduje Benzema, ktorý sa postaral len o dvanásť percent zásahov svojho tímu. Poľský kanonier konkurenčnej Barcelony Robert Lewandowski strelil v La Lige 14 gólov.

Benzema odohral v tejto sezóne iba polovicu stretnutí Realu Madrid a žiadny z deviatich vystúpení Francúzska. Zasiahol teda iba do 12 z možných 30 stretnutí, čo činí 40 percent.

"Los Blancos" ale budú svojho lídra potrebovať. V januári nepríde do tímu žiadny nový hráč a na pozícii stredného útočníka nemá Real veľa možností. Jednou z mála je presunutie Rodryga z krídla. Využívanie Mariana tréner Ancelotti nepreferuje.

Rekordný 35-násobný španielsky majster odohrá vo štvrtok prípravný zápas proti druholigovému Leganésu. Bude to za "zatvorenými dverami". Do La Ligy sa vráti stretnutím s Valladolidom (30.12. o 21:30).