Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bielsa kritiku zo strany Suáreza neignoruje. Ovplyvnilo to moju autoritu, vraví

Bielsa čelil na začiatku mesiaca kritike Suáreza.
Bielsa čelil na začiatku mesiaca kritike Suáreza. TASR / AP Photo / Daniel Apuy
Marcelo Bielsa (69) povedal, že jeho autorita bola trochu ovplyvnená po tom, čo útočník Luis Suárez (37) odsúdil jeho trénerský štýl. Argentínčan však dodal, že sa na kvalifikačný zápas proti Peru pripravil s maximálnou vážnosťou.

Uruguajský najlepší strelec všetkých čias Suárez, ktorý v septembri ukončil reprezentačnú kariéru, začiatkom mesiaca obvinil Bielsu, že jeho trénerský štýl rozdelil mužstvo a niektorí hráči zvažujú odchod. Útočník v službách Interu Miami dodal, že na Copa América v Spojených štátoch, kde 15-násobní majstri skončili tretí, sa stali veci, s ktorými nesúhlasil, ale rozhodol sa o nich mlčať.

Tieto problémy podľa Bielsu nemali vplyv na sobotňajšiu šokujúcu prehru v Peru. "To, čo sa stalo počas týždňa, nepodmieňuje ani nevysvetľuje to, ako sme hrali. Ani si nemyslím, že to malo vplyv, pretože to bol poriadne živý týždeň," povedal Bielsa novinárom po prehre.

"Pokiaľ ide o to, ako ma táto situácia ovplyvnila, neignorujem to, čo sa stalo. Viem, že moja autorita bola určitým spôsobom ovplyvnená, no na duel som sa pripravoval s maximálnou vážnosťou a reakcia hráčov bola rovnaká ako vždy, keď som tu začal pracovať."

"Nič to nezmenilo na presvedčení, s akým sme sa na zápas pripravovali, ani na spôsobe, akým mužstvo a trénerský štáb pracovali. Príprava bola rovnaká ako vždy," objasnil skúsený lodivod. 

Peru - Uruguaj 1:0