Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bitka Talianov na Wimbledone v prospech Sinnera, zápas Mihalíkovej preložený

Mihalíková nemohla nastúpiť pre zlé počasie.
Mihalíková nemohla nastúpiť pre zlé počasie.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 3. júla?

23:32 - Jannik Sinner pri svojej prvej grandslamovej účasti ako svetová jednotka stratil na Wimbledone set aj s druhým súperom. Vo večernom dueli na centrálnom dvorci zdolal svojho krajana, milovníka trávy a finalistu z roku 2021 Mattea Berrettiniho po takmer štvorhodinovej bitke 7:6, 7:6, 2:6, 7:6 a pokračuje v obhajobe vlaňajšieho semifinále. O postup medzi 16 najlepších si 22-ročný Talian zahrá so Srbom Miomirom Kecmanovičom. Viac v článku.

22:24 - Finalistka Roland Garros Talianka Jasmine Paoliniová ako nasadená sedmička prešla na Wimbledone cez Belgičanku Greet Minnenovú po výsledku 7:6 (5), 6:2.

20:54 - Tommy Paul po triumfe v Queen's Clube pokračuje vo svojej víťaznej sérii na tráve. V druhom kole Wimbledonu zdolal 27-ročný Američan Otta Virtanena z Fínska 4:6, 6:3, 5:7, 7:5, 6:4 a vyhral siedmy zápas za sebou. O postup do osemfinále si zahrá proti Alexandrovi Bublikovi z Kazachstanu.

20:30 - Svetová deviatka Maria Sakkariová zdolala na tráve v All England Clube Arantxu Rusovú z Holandska 7:5, 6:3, čím vylepšila vzájomnú bilanciu na 6:0. Grécka tenistka si zahrá o svoje premiérové osemfinále v repríze semifinále US Open 2021 proti domácej Emme Raducanuovej.

20:17 - Svetová sedemnástka Félix Auger-Aliassime končí na turnaji Wimbledon tretíkrát v rade hneď vo svojom úvodnom vystúpení. Kanadský štvrťfinalista z roku 2021 tento rok podľahol v dvojdňovom dueli Austrálčanovi Thanassimu Kokkinakisovi 6:4, 7:5, 6:7, 4:6, hoci v utorok viedol 2:0 na sety a mal štyri mečbaly.

19:55 - Medzi elitnú 32-ku postúpila aj Američanka Emma Navarrová, turnajová devätnástka vyradila v 2. kole Wimbledonu štvornásobnú grandslamovú víťazku Japonku Naomi Osakovú 6:4, 6:1. Britských fanúšikov potešila Emma Raducanuová, držiteľka titulu z US Open z roku 2021 si poradila s Belgičankou Elise Mertensovou hladko 6:1, 6:3. Ruska Diana Šnajderová deklasovala Navarrovej krajanku Sloane Stephensovú 6:1, 6:1.

19:20 - Počasie v stredu už druhýkrát skomplikovalo program Wimbledonu. Kurty v All England Clube začal trápiť dážď a organizátori schovávajú trávu pod plachty. Pod zatiahnutou strechou budú pokračovať len centrálny kurt a kurt č. 1.

18:37 - Linda Nosková nenadviazala na svoje premiérové víťazstvo vo Wimbledone na tráve v All England Clube. Devätnásťročná Češka prehrala v druhom kole s bývalou víťazkou US Open Biancou Andreescuovou z Kanady 3:6, 6:7.

18:35 - Duel prvého kola grandslamovej štvorhry Terezy Mihalíkovej s Oliviou Nichollsovou proti dvojici Schuursová - Stefaniová sa preložil na štvrtok. Dôvodom bol dážď.

18:28 - Slovensko bude mať na OH 2024 zastúpenie aj v tenise. V ženskej dvojhre sa v Paríži predstaví Anna Karolína Schmiedlová. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) v stredu potvrdila olympijskú miestenku pre najlepšiu slovenskú singlistku, informoval o tom portál olympic.sk. Viac v článku.

18:09 - Kei Nišikori si svoj návrat na Wimbledon po troch rokoch výhrou neosladil. Japonec v úvodnom kole podľahol v do dvoch dní rozdelenej bitke 7:5, 4:6, 7:6, 3:6, 2:6 Francúzovi Arthurovi Rinderknechovi.

18:05 - Daniil Medvedev vo Wimbledone zdolal 6:7, 7:6, 6:4, 7:5 Francúza Alexandra Mullera, hoci ho dvakrát delila jediná loptička od stavu 0:2 na sety. V treťom kole sa minuloročný semifinalista stretne so Zhizhen Zhangom alebo Janom-Lennardom Struffom.

17:46 - Barbora Krejčíková si zapísala v prvom kole Wimbledonu svoju iba tretiu výhru od februára. Grandslamová šampiónka a bývalá svetová dvojka zdolala po viac ako troch hodinách boja 7:6, 6:7, 7:5 Veroniku Kudermetovovú, s ktorou prehrala posledné tri súboje. O postup do tretieho kola sa pobije s kvalifikantkou Katie Volynetsovou.

17:57Casper Ruud aj v tomto roku potvrdil, že mu trávnatý povrch nevyhovuje. Trojnásobný grandslamový finalista neodohral ani jednu z wimbledonských generálok a na najslávnejšom turnaji sa ani tentoraz nedostal ďalej ako do druhého kola, teraz v ňom prehral 4:6, 5:7, 7:6, 3:6 s trápiacim sa Fabiom Fogninim. Taliansky veterán si zahrá o prvé osemfinále v tomto dejisku s krajanom Lorenzom Sonegom alebo Robertom Bautistom.

17:30 - Carlos Alcaraz ani v druhom stretnutí tohto ročníka Wimbledonu nepredviedol svoj najlepší možný výkon, ale ani tentoraz stratu setu nepripustil. Obhajca titulu si po kvalifikantovi Markovi Lajalovi poradil aj s Aleksandarom Vukicom, ktorý podával na zisk úvodného dejstva. Austrálčana zdolal 7:6, 6:2, 6:2 a v treťom kole bude jeho oponentom Frances Tiafoe.

16:01 - Christopher Eubanks vlani na trávnatých dvorcoch kompletne zmenil svoju kariéru, keď triumfoval na Malorke a prešiel do štvrťfinále Wimbledonu. Tento rok však na oboch týchto podnikoch stroskotal v prvom kole a čaká ho obrovský rebríčkový pád do druhej stovky. Američan v All England Clube nestačil 4:6, 4:6, 2:6 na kvalifikanta Quentina Halysa.

15:30 - Americká tenistka Coco Gauffová sa suverénnym spôsobom prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Vlaňajšia šampiónka US Open v druhom kole v pozícii nasadenej dvojky zdolala Rumunku Ancu Todoniovú 6:2, 6:1. Jej ďalšou súperkou na tráve All England Clubu bude víťazka duelu medzi domácou Britkou Sonay Kartalovou a Francúzkou Clarou Burelovou.

14:45 - Duel Jozefa Kovalíka s Nemcom Gavrielidesom bol za stavu 2:2 v prvom sete prerušený po 17 minútach pre dážď. Zápas vo štvorhre odložili na štvrtok.

12:15 - Aj stredajšie menu slávneho Wimbledonu narúša dážď, ktorý potrápil hráčov aj usporiadateľov už v utorok. Začiatok programu bol odložený na 14:00 SEČ a stále nie je dohrané prvé kolo mužskej ani ženskej dvojhry. 

12:00 - Andy Murray zrejme odohrá svoj posledný Wimbledon v kariére a pre nedávnu operáciu chrbta nebude účinkovať v dvojhre. Dvojnásobný singlový šampión však absolvuje dve súťaže - štvorhru s bratom Jamiom a mix s grandslamovou víťazkou a krajankou Emmou Raducanuovou.

11:44 - Novak Djokovič verí, že sa Andy Murray predstaví na Wimbledone aj o rok. Nedokáže si vraj predstaviť, že kariéra Škóta sa skončí odstúpením pred domácim turnajom.

"Je to smutná správa pre tenisový svet, že odstúpil z dvojhry. Počul som, že sa pokúsi hrať štvorhru. Ale ja si myslím, a verím, že sa objaví vo dvojhre na Wimbledone budúci rok. Ako ho poznám, pokúsi sa o to. On je jednoducho neuveriteľne odolný a musí byť inšpiráciou pre všetkých hráčov. S umelým bedrom hráva challengerové turnaje, aby si udržal miesto v rebríčku, to je niečo inšpiratívne a zároveň je to skvelý príklad všetkým mladším športovcom, ktorí sa začínajú sťažovať na rôzne bolesti. Má plné právo povedať, že je koniec, ale niečo mi hovorí, že bude pokračovať," povedal Srb.

11:02 - Štatistiky prvého kola Wimbledonu ukázali, že Jelene Ostapenkovej stačilo na postup cez Ajlu Tomljanovičovú (6:1, 6:2) nabehať iba 788 metrov. Naopak Cristina Bucsaová vo viac ako trojhodinovej bitke s Anou Bogdanovou (6:4, 4:6, 7:6) mala na svojom konte 5,2 kilometra.

10:07 - Mužská dvojhra na Wimbledone prinesie zaujímavú bitku talianskych kamarátov - svetová jednotka Jannik Sinner si zmeria sily s Matteom Berrettinim. Trávnatý Grand Slam uvidí aj súboj ostrieľaných protagonistov, v ktorom sa predstavia Wawrinka a Monfils.

V ženskej časti po piatich rokoch štartuje Naomi Osaková, po zdolani 53. hráčky rebríčka WTA Diany Parryovej sa postaví proti svetovej sedemnástke Emme Navarrovej. Japonka sa vracia po materskej pauze a postupne chce zamieriť do TOP 100.

09:59 - Tereza Mihalíková stojí pred štartom grandslamovej štvorhry. Na Wimbledone bude spolu s Oliviou Nichollsovou čeliť prvej prekážke, ktorou bude holandsko-brazílske duo Schuursová - Stefaniová.

09:37 - Jozefa Kovalíka čakajú v stredu dve ostré vystúpenia v nemeckom Karlsruhe. Najprv sa o 13:30 predstaví v súboji dvojhry proti domácemu Gavrielidesovi, neskôr si po boku Igora Zelenaya zahrá štvorhru proti českej dvojici Bernát - Jebavý.