Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bratislava sa teší na žijúcu legendu. Na turnaji Oktagonu sa objaví aj Ivan Buchinger

Buchinger sa vracia do Oktagonu.
Buchinger sa vracia do Oktagonu.Oktagon MMA
Turnaj Oktagonu MMA s poradovým číslom 59 je bohatší o veľké meno. Fanúšikovia v Bratislave uvidia v akcii ikonického Ivana Buchingera (38), pre ktorého pôjde o prvý súboj v organizácii od decembrovej titulovej prehry s Ronaldom Paradeiserom (27).

Buchinger v priebehu uplynulých mesiacov viackrát hovoril o záujme vystúpiť pred domácimi fanúšikmi v Peugeot Arene. Podujatie s prívlastkom "Oktagon Summer Party" sa uskutoční 20. júla a pôjde o akciu pod holým nebom. Vystúpia na nej aj ďalšie veľké mená domácej scény ako spomínaný Paradeiser, Lucia Szabová či Vlasto Čepo. Doplnia ich Veronika Smolková, Milan Ďatelinka a Radovan Úškrt.

"Buki" si zo zápasu s Paradeiserom odniesol nepríjemne roztrhnutú peru a nevedelo sa, kedy ho v jednej z najväčších európskych organizácií uvidíme. Do súťažného kolotoča sa vrátil v máji na podujatí PML v Nitre - už v 2. kole knokautoval Paula Suriana z Brazílie. "Výborne som sa naštartoval a čakám na ďalšie výzvy," avizuje veterán pokropený živou vodou.

Na kartu najväčšieho MMA podujatia na Slovensku ho teraz vrátilo zranenie Vojta Barboríka. Práve on v hlavnom meste republiky ťahal pred tromi rokmi za kratší koniec proti Buchingerovi v titulovom zápase, ktorý sa do histórie Oktagonu zapísal ako jeden z najlepších. Odvtedy ho trápili zdravotné problémy, ktoré sa, bohužiaľ, prihlásili o slovo opäť.

Buchinger má na konte neuveriteľných 51 zápasov v MMA a 35 ukončení. Ako jediný z domácej scény si zmeral sily so svetoznámym Conorom McGregorom a v minulosti bol dvojnásobným šampiónom Oktagonu. Jeho súperom v rezervnom dueli pyramídy Tipsport Gamechanger bude Poliak Łukasz Rajewski

V elitnej KSW zaknihoval 11 zápasov, bojoval aj v Cage Warriors, ACA a pochváliť sa môže ôsmimi ukončeniami pred limitom, z toho šesť KO. Ide o majstra sveta, Európy a Poľska v K-1.a kickboxe.