Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oberhausen uvidí v hlavnom ťaháku Buchingera, Oktagon 60 aj s ďalšími Slovákmi

Buchinger má pred sebou ďalšiu výzvu.
Buchinger má pred sebou ďalšiu výzvu.Oktagon MMA
Organizácia Oktagon MMA sa po letnej prestávke opäť hlási o slovo. Turnaj s poradovým číslom 60 v nemeckom Oberhausene ponúkne vystúpenie legendárneho Ivana Buchingera (38) proti domácemu Lomovi Alimu-Eskievovi (32), v akcii sa však predstavia aj ďalší Slováci a Česi.

Vek je len číslo

Buchingera zrejme netreba domácim fanúšikom predstavovať. Medzi profesionálmi absolvoval neuveriteľných 52 zápasov s fantastickou bilanciou 43 víťazstiev a 9 prehier. Na konte má 11 ukončení na KO/TKO a 25 na submisiu. Fighter, ktorý pred rokmi zviedol boj so svetoznámym Conorom McGregorom, chytil po decembrovej porážke s Ronaldom Paradeiserom druhý dych.

Na podujatí PML 10 najskôr knokautoval Brazílčana Paula Suriana v 2. kole. Následne stihol počas prípravy na domáci turnaj v Bratislave svadbu, no a v priestoroch Peugeot Areny pod holým nebom prinútil Poliaka Lukasza Rajewského vzdať sa takisto v 2. kole po aplikovaní submisie Ninja choke. Domáce publikum tak priviedol do stavu eufórie. Po veľkom víťazstve si našiel čas aj na nás a v exkluzívnom rozhovore prezradil svoje dojmy či budúce plány.

Rozhovor s Ivanom Buchingerom.
Flashscore

V Nemecku na neho čaká mimoriadne náročný súper. Po takmer ôsmich rokoch, počas ktorých sa prepracoval až k titulovému zápasu v KSW, čaká Eskieva predstavenie na domácom poli. Fanúšikovia v Oberhausene sa tak môžu tešiť na prvotriedneho "ukončovateľa", ktorý získal 13 zo svojich 21 víťazstiev pred limitom, 10 z toho na KO. Main event prebehne podľa obvyklých pravidiel na päť kôl.

Mr. Comeback

Milan Ďatelinka má toho za sebou naozaj veľa. Úspechy, ako napríklad titulový zápas s Karlosom Vémolom, ale aj pády a odchod z organizácie. Rodák z Považskej Bystrice sa do Oktagonu vrátil po troch rokoch a v Bratislave prežil rozprávkový moment, keď "vypol" Ondřeja Rašku už po štrnástich sekundách. Teraz si zmeria sily s Jaimem Corderom.

Spomedzi slovenských zástupcov sa môžeme tešiť aj na Daniela Hromeka. Postojárske eso je európskym šampiónom v muay thai, kde si odkrútil viac ako 50 zápasov, dokonca priamo v Thajsku. Už nejaký čas sa postupne transformuje na bojovníka MMA, zatiaľ ukončil dvoch súperov pred limitom, naposledy zvíťazil na turnaji 46, keď si poradil s Danielom Solajom. Jeho sobotňajším súperom bude Emir-Can Al.

 

Česká stopa

Svoje želiezka v ohni budú mať aj naši susedia. Welterová divízia uvidí súboj bývalého bojovníka UFC Niklasa Stolzeho a Matoušom Kohoutom. "Vrátim sa späť silnejší, ale o váhu vyššie, a dokážem, že mám na úroveň Oktagonu," povedal po turnaji v Ostrave český fighter. Vo veľmi dôležitom kariérnom zápase porazil skúseného Khapilajeva a následne uspel aj v PML.

Jakub Bahník naposledy v Oktagone triumfoval v októbri 2022, odvtedy zaznamenal jeden no contest a prehru, a tak sa bude chcieť vrátiť na víťaznú vlnu v meraní síl s domácim Marcelom Grabinskim. Ten ťahá trojzápasovú šnúru prehier.

Max Handanagič patrí do skupiny mladých bojovníkov (27 rokov), za sebou má tri zápasy v Oktagone a dve výhry. Proti nemu nastúpi Wahed Nazhand, prvý afgánsky fighter v organizácii, ktorý však našiel druhý domov v Nemecku. Svoj debutový zápas okorenil výhrou nad Jakubom Bahníkom, ktorého teraz bude chcieť "pomstiť" jeho tímový kolega. 

Na Mareka Bartla čaká Nemec Zoran Solaja so skúsenosťami z K1. Zo zápasníckej karty vypadol pre zranenie Slovák Karol Ryšavý.