Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Paulus pred návratom do Bratislavy: Prehra ma motivovala, opäť chcem okúsiť chuť víťazstva

Paulus má v Oktagone na konte štyri víťazstvá v rade, tešiť by sa chcel aj v Bratislave.
Paulus má v Oktagone na konte štyri víťazstvá v rade, tešiť by sa chcel aj v Bratislave.Profimedia
Slovenský bojovník Roman Paulus sa už v sobotu 29. apríla vráti na Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave, ktorý sa stane dejiskom turnaja Oktagon 42. Víťaz piatej série programu Výzva prezradil v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy niečo o svojich plánoch do budúcnosti, osudnej novembrovej porážke v organizácii Fabriq MMA či boji pred domácimi fanúšikmi.

V 22 rokoch patríte medzi najväčšie nádeje československej MMA sféry. Čo je momentálne vašou kariérnou prioritou?

"Vyhrávať a zlepšovať sa od zápasu k zápasu. V rebríčku sa chcem prebojovať do horných poschodí a tým pádom k titulovej šanci."

Pod hlavičkou Oktagonu ťaháte sériu štyroch víťazstiev v rade, no keď sme vás videli v akcii naposledy, na udalosti organizácie Fabriq MMA ste ťahali za kratší koniec v súboji s Kadimagomedovom. Analyzovali ste následne osudný duel?

"Prebrali sme si to s trénermi. Vedeli sme, že som to v tom dueli nebol ja. Nevyšlo mi to, nebol som tým hladným a dravým Romanom ako zvyčajne. Dal som sa dokopy a hneď začal s tréningom. Bol som smutný, ale túžil som opäť okúsiť pocit víťazstva. Motivovalo ma to viac drieť."

Paulus (v bielom) patrí k najväčším prísľubom domácej MMA scény.
Paulus (v bielom) patrí k najväčším prísľubom domácej MMA scény.Oktagon MMA

Vaším súperom v Bratislave bude Nemec Niko Samsonidse. Aký je váš "game plan"?

"Plán hry som rozobral so svojím tímom. Myslíme si, že sú v ňom veci, ktoré budú fungovať. Trénoval som komplexne, takže by som mal byť pripravený po každej stránke boja."

V hlavnom meste sme vás videli bojovať aj na turnaji Oktagon 27. Za víťazstvom vás vtedy hnalo takmer 8-tisíc fanúšikov. Proti Szymonovi Rakowiczovi ste mali ťažší začiatok, no duel ste zvládli a prezradili ste, že vás vyhecovalo publikum. Spoliehate sa na podobnú podporu aj tentokrát?

"Bola to moja premiéra v tak veľkej aréne, takže išlo o novú a dobrú skúsenosť. Atmosféra bola parádna. Keďže je to asi jediný tohtoročný turnaj na Slovensku, verím, že to diváci tentokrát posunú ešte o level vyššie. Dúfam, že si to užijú a poriadne nás podporia."

Ak berieme do úvahy Romana Paulusa spred dvoch rokov a vaše súčasné ja, v čom je medzi nimi najväčší rozdiel? Samozrejme, okrem skúseností.

"Čo sa týka tých skúseností, ako bojovník som sa posunul ďalej. Isté skutočnosti vnímam inak aj v živote. Stal som sa silnejšou osobnosťou."