Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vémola je naďalej šampiónom Oktagonu, Langera knokautoval už po siedmich sekundách

Vémola zostáva šampiónom česko-slovenskej organizácie MMA Oktagon.
Vémola zostáva šampiónom česko-slovenskej organizácie MMA Oktagon.Profimedia
Čech Karlos Vémola (38) je aj naďalej šampiónom česko-slovenskej organizácie MMA Oktagon v poloťažkej váhovej kategórii.

V Bratislave bleskovo knokautoval Slováka Pavla Langera, rozhodca zápas ukončil už po siedmich sekundách. "Čakal som na to 30 rokov," uviedol Vémola bezprostredne po svojej prvej K.O. výhre v kariére.

"Prvýkrát som nastúpil proti niekomu, kto ma rešpektoval. Tréner Miťa Soukup mi napísal, aby som sa nebál boxovať, a som rád, že to vyšlo. Nevedel som však, že ho dokážem trafiť takto rýchlo," skonštatoval Vémola, ktorý krátko po zápase vyzval na súboj Patrika Kincla, ktorý ho v máji porazil a vyrovnal vzájomnú bilanciu na 1:1.

Langer bol po rýchlej porážke smutný a zaskočený. "Čo mám povedať? Predstavoval som si to trochu inak. Chlap však musí vedieť prijať aj to, keď niečo nejde podľa plánu," poznamenal rodák z Košíc.

Vémola neskôr získal finančný bonus za výkon večera, no na tlačovej konferencii vyhlásil, že by ho rád posunul Langerovi: "Donútil ma poriadne sa pripraviť. Videl som, ako tvrdo pracuje pre seba, pre svoje dieťa a svoju rodinu. Chcem, aby v tom mohol naďalej pokračovať."

V druhom hlavnom zápase večera prehral iný český bojovník Jakub Dohnal s miestnou legendou Ivanom Buchingerom. Tridsaťsedemročný Slovák ukončil súboj s o šesť rokov mladším súperom v ľahkej váhe na konci druhého kola. Dohnal utrpel štvrtú prehru z pätnástich zápasov medzi profesionálmi, oveľa skúsenejší Buchinger vyhral svoj 41. zápas zo 49.

"Ďakujem všetkým, ktorí mi pomohli získať tento zápas. A chcel by som povedať len jednu vec: Ivan, neodchádzaj do dôchodku. Si naozaj dobrý," pochválil Dohnal výkon Buchingera, ktorý dominoval v druhom kole.

"Prišiel som, vyhral som a idem domov. Hovoril som, že to bude ťažký zápas a verím, že dostanem prémiu za zápas večera," nechal sa počuť Buchinger, ktorý bol v minulosti dvojnásobným šampiónom Oktagonu.

Poliak Mateusz Legierski bol v súboji so slovenským fighterom Karolom Ryšavým predzápasovým favoritom a predpoklady splnil. Od úvodu bol aktívnejší, rozdal rozhodujúce rany, pripravil súperovi krvavé šrámy a ak to najviac potreboval, kontroloval priebeh pri pletive. 

Lucia Szabová sa vrátila po materskej prestávke pod hlavičku organizácie, ktorá z nej urobila hviezdu. V súboji so Švédkou Alexandrou Andersrödovou podľa hybridných pravidiel Underground (thajský box v malých rukaviciach s možnosťou takedownu, ale na zemi sa nebojuje). Dvadsaťštyriročná Slovenka dominovala počas celých deviatich minút a zaslúžene návrat oslávila jednomyseľným triumfom podľa rozhodcov.

Veronika Smolková si ako ďalšia zo slovenských zástupkýň predstavovala svoj debut v Oktagone inak. Výrazne ovládla duel na údery, avšak jej súperka Megan Morrisová z Veľkej Británie ukončila zápas trinásť sekúnd pred koncom submisiou.

V ďalšej kedysi federálnej bitke porazil Čech Matouš Kohout vo welterovej váhe Slováka Roberta Pukača na body, zatiaľ čo iný Slovák, Marek Mazúch, už na hlavnej karte v strednej váhe, zdolal Nemca Jaimeho Cordera v treťom kole po TKO.