Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Premiérový turnaj Oktagonu v Třinci aj s hviezdnym menom, do akcie sa vracia David Kozma

Kozma sa predstaví na domácej pôde.
Kozma sa predstaví na domácej pôde.Oktagon MMA
Na tlačovej konferencii pred nedávnym historickým turnajom s poradovým číslom 62 odhalilo vedenie organizácie Oktagon MMA väčšiu časť programu na nasledujúci rok. Medzi dvanástimi dejiskami prestížnych podujatí sa premiérovo objavil aj Třinec, kam zavíta žlto-čierna vlajka 22. februára a prvý oznámený bojovník je predzvesťou poriadne nabitej zápasovej karty.

K 46 vystúpeniam na profesionálnej úrovni pridá ďalšie obľúbený David Kozma (32-14). Pre niekdajšieho dominantného vládcu welterovej divízie, ktorý bol na tróne takmer štyri roky a päťkrát obhájil cenný opasok, pôjde o prvý súboj od júnového predstavenia na futbalovom štadióne v pražskom Edene. V semifinále titulovej pyramídy vtedy čelil Ionovi Surduovi (15-6).

Rodák z Karvinej patrí medzi najznámejšie postavy najväčšej európskej MMA organizácie. Od marca 2018 absolvoval v Oktagone pätnásť duelov a dvanásťkrát sa radoval z víťazstva. Päť triumfov zaznamenal pred vypršaním časového limitu. Získal skalpy takých mien ako napríklad Samuel Krištofič (17-6), Bojan Veličković (25-12-2) či Petr Kníže (14-3). V třineckej Werk Aréne bude určite chcieť nadviazať na túto impozantnú štatistiku a vpred ho nepochybne poženú aj diváci.

V tamojšom regióne, ktorý má bohatú tradíciu v bojových športoch, je Pink Panther považovaný za jedného z najobľúbenejších zápasníkov. V domácom prostredí sa môže vždy oprieť o mohutnú podporu z tribún a výnimkou by nemal byť ani 22. február. Třinec dostal k veľkej premiére ideálny darček. Meno súpera 32-ročného zápasníka spoznáme neskôr.