Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tichota chce v Bratislave využiť životnú šancu: Verím, že Keitu dokážem poraziť

Český bojovník nie je v zápase favoritom, na Keitu si však verí.
Český bojovník nie je v zápase favoritom, na Keitu si však verí.Oktagon MMA
Zápasnícku kartu turnaja Oktagon 42 v Bratislave ovplyvňujú zranenia. Z dôvodu zdravotných problémov šampióna perovej váhy Mateho Šanikidzeho (24) uvidíme v metropole Slovenska nový hlavný ťahák. Predstaví sa v ňom Čech Jakub Tichota (23).

Fanúšikovia sa najskôr tešili na duel Čepo - Peňáz a následne aj na meranie síl dvoch neporazených bojovníkov. Vyzývateľ Losene Keita je šampiónom v divízii ľahkej váhy a do svojho MMA životopisu chcel pridať zisk druhého cenného opasku. Kráľ perovej váhy Mate Šanikidze si však bohužiaľ poranil rameno a organizácia tak bola nútená priniesť divákom náhradné riešenie.

Voľba padla na českého fightera Jakuba Tichotu, ktorý sa postaví nebezpečnému Belgičanovi v zápase o primát dočasného šampióna perovej váhy, čo znamená, že víťaz bude svoj titul v budúcnosti obhajovať proti uzdravenému Šanikidzemu. Tichota s Gruzíncom bojoval na turnaji s poradovým číslom 37 v Ostrave a prehral na body. MMA verejnosť sa teda nazdáva, že nejde o vhodného súpera pre Keitu. Šampión strednej váhy Patrik Kincl to však vidí inak.

"Na rozdiel od odborníkov sa mi tento zápas páči. Tichota predviedol s Matem dobrý súboj, rebríčkovo je to taktiež v poriadku a je v ostrej príprave. Navyše nemá čo stratiť, je outsiderom s dobrou hlavou a titul bude pre neho predstavovať parádny náboj," prezradil na svojom instagramovom profile.

Samotný Tichota reagoval na veľký súboj v programe MMA Letem Světem: "Prvou reakciou bolo nadšenie, pretože toto je super možnosť a ideálna príležitosť. Veľmi sa na to teším. Chcem byť šampión a verím, že Keitu dokážem poraziť. Keď prišla ponuka, vedel som, že do toho pôjdem, pretože nie som typom bojovníka, ktorý je v gyme len dva mesiace pred zápasom. Som tam celé dni a môžem s kľudom vyhlásiť, že mám za sebou prípravný kemp. Cítim sa skvele. Akurát mám vyššiu váhu, než zvyčajne dva týždne pred zápasom, ale verím, že si s tým poradím."