Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víťazný návrat Pudilovej, v Prahe na ňu čaká Szabová. Poznáme finalistov pyramídy Gamechanger

Pudilová sa musela na víťazstvo poriadne nadrieť.
Pudilová sa musela na víťazstvo poriadne nadrieť.OKTAGON MMA
Lucie Pudilová (30) zvládla svoj návrat do organizácie OKTAGON MMA a v Prahe zabojuje o titul proti Slovenke Lucii Szabovej (25). Na turnaji s poradovým číslom 61 v Brne sme spoznali aj zloženie finálového zápasu pyramídy Tipsport Gamechanger. Šampión ľahkej váhy Ronald Paradeiser (27) bude svoj opasok obhajovať proti Losenemu Keitovi (26), ktorý ho už v minulosti porazil.

Vrcholom večera bolo semifinále pavúka. V hlavnom zápase večera sa predstavil šampión divízie ľahkej váhy Ronald Paradeiser, ktorý bol jedným z dvoch topfavoritov na celkové víťazstvo. Slovenský bojovník má oslnivú formu, patrí mu 58. miesto vo svetovom rebríčku a pred duelom sa mohol pochváliť bilanciou 11 KO a 3 výhry na submisiu. Keďže naposledy prehral vo februári 2022, do zápasu s Acoidanom Duquem vstupoval vo veľmi dobrom psychickom rozpoložení. Španielskeho súpera poslal k zemi už v čase 1:28 a po knokaute sa teší na účasť vo finále.

V semifinále sa ocitol aj Paradeiserov posledný premožiteľ Losene Keita. Fenomén Oktagonu "prehral" v žlto-čiernej organizácii len raz, aj to z dôvodu zranenia v úvodných minútach duelu s Matem Sanikidzem. Odvtedy skolil Samsonidskeho, Sardariho a Bogdanoviča. Black Panther si tak musel cestu do finále preraziť cez Poliaka Mateusza Legierskeho, ktorý v OKTAGONE neprehral ani raz a v minulosti bol historicky prvým šampiónom ľahkej váhy.

Belgičan svojho súpera zdolal viac-menej bez problémov a uspel po verdikte rozhodcov. Poliak si počas merania síl zrejme poranil pravú ruku, ktorá mu spôsobovala problémy. Keita tak postúpil do finále, kde na neho čaká titulový zápas s Paradeiserom. Na signifikantné údery zvíťazil 64:22.

Na svoje si prišli aj českí fanúšikovia. Obrovskou udalosťou bol návrat svetovej 43. Makhmuda Muradova. Ostrieľaný fighter strávil uplynulých päť rokov v prestížnej UFC a okamžite sa stal tŕňom v oku bojovníkov v už tak nabitej divízii strednej váhy. Muradov s bilanciou 17 KO čelil Scottovi Askhamovi z Anglicka, ktorý má taktiež skúsenosti z UFC. Navrátilec uspel po verdikte rozhodcov.

Návrat z najlepšej MMA organizácie na svete prežila aj Lucie Pudilová. Jej súperkou bola bojovníčka z Nórska a odborníčka na armbar Cecilie Bolanderová, ktorá počas krátkej kariéry zaznamenala tri výhry. Hoci omnoho skúsenejšia Češka v počiatočných minútach 1. kola dominovala, Bolanderová sa následne markantne zlepšila a v istých chvíľach mala jasnú prevahu aj vďaka svojej sile. Pudilová bola na konci zápasu značne unavená, arbitri jej napokon prisúdili víťazstvo na body. 

Do klietky vzápätí vstúpila neporazená Slovenka Lucia Szabová a veľký zápas bol na svete. Pudilová nastúpi na decembrovom turnaji v Prahe v titulovom zápase práve proti Silent Killer.

Zápasníčky si v klietke nič nedarovali.
Zápasníčky si v klietke nič nedarovali.OKTAGON MMA

Čo sa týka výsledkov ďalších českých zástupcov, úspešnú rozlúčku s kariérou absolvoval postojár Tomáš Hron, ktorý pod pravidlami Underground zdolal Freda Sikkinga v 1. kole na TKO. Vladimír Lengál predviedol proti Coreymu Fryovi fantastický obrat a v 2. kole ukoristil cenný triumf takisto na TKO. Andrej Kalašnik zdolal na body Gréka Ioannisa Palaiologosa, Jakub Tichota nezvládol bitku s Georgeom Stainesom takisto na body a po verdikte rozhodcov sa tešil Radek Roušal, ten pokoril Nezara Bahajiho.