Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Buday v UFC poľuje na piaty triumf, proti nemu stojí legenda a bývalý šampión

Buday má o motiváciu postarané.
Buday má o motiváciu postarané.Profimedia
Slovenský bojovník Martin Buday (32) sa v noci zo soboty na nedeľu pokúsi v prestížnej UFC vrátiť na víťaznú vlnu. Jeho súperom na číslovanom turnaji 303 bude ikonický Bielorus Andrei Arlovski (45).

Turnaj, ktorý v hlavnom ťaháku ponúkne titulový súboj v poloťažkej váhe medzi Alexom Pereirom a Jiřím Procházkom, bude mimoriadne zaujímavý aj pre slovenského diváka. Buday zatiaľ medzi smotánkou zaznamenal štyri víťazstvá. Posledné sa datuje na august minulého roka, keď už v 1. kole chytil Josha Parisiana do kimury a zvíťazil na submisiu. 

Budaymix sa môže pochváliť kariérnou bilanciou 13 výhier a dvoch prehier. Na domácej scéne v minulosti pôsobil v dnes už zaniknutej organizácii XFN, následne sa presunul do Oktagonu, kde ukoristil titul v ťažkej váhe. 

Po vylepšenom kontrakte od UFC však v decembri prišla pre rodáka z Nitry prvá porážka v najlepšej organizácii sveta. Narazil na Dagestanca Gazieva, ktorý natiahol sériu neporaziteľnosti a triumfoval po 56 sekundách druhého kola na TKO. Výkon slovenského fightera značne ovplyvnila tržná rana pri ľavom oku.

Revanšovať sa bude chcieť v súboji s Arlovskim, ktorý má síce vyšší vek, no ide o legendu organizácie. Bieloruský rodák s americkým občianstvom v minulosti ukoristil v UFC titul v ťažkej váhe, potom vystriedal značky ako ProElite, Strikeforce či Affliction. Pred desiatimi rokmi sa k Danovi Whiteovi vrátil, po štyroch víťazných zápasoch v rade prišla séria piatich porážok. 

Bojovník s prezývkou "Pitt Bull" má na konte 34 víťazstiev a 23 prehier. Aktuálne ťahá šnúru troch porážok, naposledy triumfoval v apríli 2022.