Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Klein si po siedmom triumfe v UFC plánuje oddýchnuť, teší sa na prírastok do rodiny

Klein sa môže pochváliť vynikajúcou formou.
Klein sa môže pochváliť vynikajúcou formou.Scott Garfitt / Zuma Press / Profimedia
Slovenský bojovník Ľudovít "Lajoš" Klein (29) momentálne prežíva mimoriadne vydarené obdobie. Po víťazstve nad Američanom Rooseveltom Robertsom (30) na turnaji UFC Fight Night 243 v Paríži si budúci rok kladie ešte vyššie ciele. Teraz ho však čaká odpočinok.

Novozámčan sa netají ambíciami pokúsiť sa posunúť do najlepšej pätnástky ľahkej váhy a preto dúfal, že mu organizácia pridelí súpera zo svetovej elity. Pôvodne mal vo Francúzsku bojovať s Brazílčanom Nikolasom Mottom, ktorý je v renkingu ďaleko za Kleinom, no súper sa z turnaja odhlásil a tak nastúpil proti Robertsovi, ten bol pred duelom na 152. mieste. Pre porovnanie, slovenský fighter figuruje podľa portálu Tapology na 22. pozícii.

Klein napokon zvládol sledované meranie síl a uspel na body pomerom 30-27, 29-28 a 29-28. Išlo o jeho jubilejný desiaty zápas v prestížnej UFC a siedme víťazstvo. Svoju celkovú bilanciu vylepšil na 23-4-1. "Cítim sa dobre, pretože víťazstvo je doma. Bol to však dobrý, vyrovnaný zápas. Súper bol kvalitný, avšak víťazstvo je moje," povedal bezprostredne po meraní síl.

Niekdajší bojovník Oktagonu sa následne vyjadril aj na svojom instagramovom účte, kde odkryl plány pre najbližšie obdobie: "Opäť skvelá tímová práca, za čo vďačím trénerom, nez ktorých by som nebol tam, kde som. Sedem zápasov bez prehry a verím, že budúci rok ma čakajú už iba veľké zápasy. Teraz si trochu oddýchnem, pretože za posledný rok sme odbúchali 4 duely, ťažké prípravy, telo si potrebuje oddýchnuť. Samozrejme, povenovať sa aj rodine a tešiť sa na našu lásku, ktorá príde čoskoro na svet."

Kleina teda v akcii uvidíme najbližšie v kalendárnom roku 2025 a budeme sledovať jeho pokus prebojovať sa medzi úzku elitu svetového MMA.