Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Máme to doma, priatelia. Klein v UFC dominoval na zemi a pokoril favorita

Klein (vpravo) dokázal podať koncentrovaný výkon počas celého duelu na zemi i v postoji.
Klein (vpravo) dokázal podať koncentrovaný výkon počas celého duelu na zemi i v postoji. Profimedia
Slovák Ľudovít "Lajoš" Klein (28) zvíťazil v zápase ľahkej váhy zmiešaných bojových umení na podujatí UFC v americkom Nashville proti Čiľanovi Ignaciovi Bahamondesovi (25) a pripísal si štvrtý triumf v rámci organizácie.

Favoritom súboja bol pritom podľa stávkových kancelárií Juhoameričan, ktorý mal aj výškovú výhodu. Napriek tomu mu rozhodcovia v rámci svojho verdiktu prisúdili iba triumf v prostrednej časti.

Bol to Klein, kto začal prvé kolo lepšie, keď si ako prvý oťukal súpera low-kickmi, rýchlo sa pohyboval a nedovolil Bahamondesovi nič vážne. Slovenský bojovník navyše stiahol protivníka na zem, kde celé stretnutie dominoval a tvrdým lakťom, ktorým rozťal súperovi čelo, si definitívne spečatil zisk prvého kola. 

Čiľan sa postupne dostal do tempa v kole druhom, keď sa prezentoval nepríjemným zdvihákom a dostával Kleina pod tlak. Kontra prišla, ale rodák z Nových Zámkov udržal soka na zemi len krátko. Bahamondes v stoji naďalej dobre triafal, avšak ubral z rýchlosti úderov, čo využil "Mr. Highlight" a začal sa znovu chytať presnými ranami, ktoré ho v kombinácii držali nad vodou.

Na začiatku záverečnej päťminútovky ešte nebolo o ničom rozhodnuté. Juhoameričan dostal jasný pokyn na ukončenie Kleina, kolo načal highkickom. Čilskému fighterovi však nič nevychádzalo, Klein sa útokom vyhýbal a sám mieril v postoji podľa predstáv.

Dve minúty pred koncom zobral "Lajoš" Bahamondesa na zem. Ten sa márne snažil o páku, Slovák si strážil pozíciu do konca časového limitu a niekoľko sekúnd pred koncom vopred oslavoval.

"Áno, máme to doma, priatelia," zneli prvé slová Kleina v rodnom jazyku po oznámení verdiktu rozhodcov a na otázku už pokračoval v angličtine. "Vyjadrujem veľký rešpekt súperovi, je to tvrdý chalan. Je prvý mladší fighter odo mňa, proti ktorému som bojoval. Príprava išla naozaj dobre, bola veľmi náročná. Som šťastný, že som tréning mohol ukázať v bitke."

Na otázku, či nebol prekvapený, že súpera neknokautoval, odpovedal: "Nie, pretože som vedel, že je to tvrdý chlap. Zostal som koncentrovaný počas celej bitky. V hlave som mal iba to, že to bude víťazstvo," prezradil v rozhovore pre UFC.

Klein si vylepšil svoju bilanciu na 20-4 (jedna remíza), v UFC je štatistika 4-2 (1). Naposledy bol porazený ešte v októbri 2021, neprehral štyri zápasy v rade.