Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nevďačný zápas pre Kleina v UFC. Môže veľa stratiť, ale málo získať

Klein má v UFC vynikajúcu bilanciu.
Klein má v UFC vynikajúcu bilanciu.Shutterstock Editorial / Profimedia
Slovenský bojovník Ľudovít "Lajoš" Klein (29) nastúpi v sobotu 28. septembra na jubilejný desiaty zápas v prestížnej UFC. Rodák z Nových Zámkov napokon nebude čeliť Brazílčanovi Nikolasovi Mottovi (31), ale Američanovi Rooseveltovi Robertsovi (30). Súboj však pre neho prináša viac úskalí než výhod.

Klein nemusí na zápas cestovať ďaleko, uskutoční sa totiž na podujatí UFC Fight Night 243 v parížskej Accor Aréne. Meranie síl slovenského fightera je naplánované na prelims karte, ktorá odštartuje o 18:00.

Cieľom Kleina je už dlhodobo preniknúť do najlepšej pätnástky rebríčka ľahkej váhy a keďže v organizácii neprehral už šesť zápasov, očakával, že mu promotéri pridelia kvalitného súpera z TOP 15. Sklamanie prišlo, keď sa dozvedel, že bude bojovať s pästiarom Mottom, ktorý sa v renkingu nachádza až o 103 miest pod ním. Jeho súper sa však následne z turnaja odhlásil a tak Slovák dostal nového oponenta.

Američan Roberts sa ale v rebríčku nachádza ešte pod Mottom na 152. mieste. Klein tak môže v sobotu získať len málo, no v prípade prehry dostanú jeho ambície na prienik medzi svetovú elitu značné trhliny.

"Pravdupovediac, keď som dostal Nikolasa Mottu, bol som trocha prekvapený, lebo som očakával aspoň štatisticky lepšieho a rebríčkovo vyššie postaveného súpera. Pretože sme chceli, aby som sa čím skôr dostal do TOP 15," prezradil v auguste pre denník Šport.

V zápase bude favoritom a pokúsi sa dosiahnuť 23. víťazstvo v kariére. V UFC ich má na konte šesť, čo sa doteraz žiadnemu slovenskému alebo českému bojovníkovi nepodarilo. Cez víkend teda bude bojovať aj o vylepšenie rekordu.

Klein podpísal na konci minulého roka novú zmluvu na niekoľko zápasov a v júni zaznamenal najväčší triumf v kariére, keď na turnaji UFC v Louisville pokoril Brazílčana Thiaga Moisésa (29) po verdikte rozhodcov na body. Novozámčan držal opraty stretnutia pevne v rukách, čo sa odzrkadlilo aj na verdikte - arbitri jeho vystúpenie ocenili známkami 30-27, 30-27, 30-27. V UFC naposledy prehral v októbri 2021.