Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Devastačný kop do hlavy, pád a koniec. Procházkovi titulová odveta s Pereirom nevyšla

Procházka si opasok pre šampióna neuchmatol.
Procházka si opasok pre šampióna neuchmatol.Profimedia
Aktuálne najlepší český MMA bojovník Jiří Procházka (31) druhýkrát počas siedmich mesiacov prehral s Alexom Pereirom (36) a nevyužil možnosť návratu na trón pre šampióna poloťažkej váhy organizácie UFC. V Las Vegas padol rovnako ako vlani v novembri v druhom kole po TKO. Brazílčan svojho oponenta ukončil hneď v jeho úvode devastačným kopom na hlavu.

Pereira - Procházka (na TKO vyhral Pereira)

Obhajca titulu Pereira českého súpera najprv tvrdo zasiahol v závere inak vyrovnaného prvého kola, hneď na začiatku druhého potom zápas rýchlo ukončil. Rozhodcovia ho zastavili po 13 sekundách. Procházka prehral druhý zo svojich šiestich zápasov v organizácii UFC. Pereira však zostáva jeho jedinou prehrou za posledných osem rokov.

Český bojovník ani po druhýkrát nenadviazal na zisk opasku pre šampióna z júna 2022. Pred dvoma rokmi v Singapure porazil v skvelom zápase Glovera Teixeiru z Brazílie. O necelý polrok neskôr sa však majstrovského pásu vzdal, pretože sa v tréningu zranil a nemohol proti brazílskemu protivníkovi nastúpiť do plánovanej odvety.

Druhý zápas Procházka - Pereira sa mal pôvodne uskutočniť až na konci prázdnin alebo na jeseň, ale potom, čo sa zranil hviezdny Ír Conor McGregor a bol nútený odvolať súboj s Američanom Michaelom Chandlerom, oslovila organizácia UFC na poslednú chvíľu hviezdy poloťažkej váhovej kategórie. Skrátenú prípravu nakoniec lepšie zvládol Pereira a obhájil titul.

Buday pokoril legendu UFC. Po vyrovnanej bitke si Slovák pripísal 14. triumf v kariére