Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Procházkov odkaz po debakli: Musím sa zlepšiť na vyšší level alebo úplne skončiť

Jiří Procházka po prehre na UFC 303.
Jiří Procházka po prehre na UFC 303.Profimedia
Bol to najhorší zápas jeho kariéry. Bohužiaľ, neúspech prišiel v ostro sledovanom titulovom stretnutí galavečera UFC 303. Jiří Procházka (31) inkasoval na začiatku druhého kola od Brazílčana Alexa Pereiru (36) tvrdý kop do hlavy a rozhodca Herb Dean bitku ukončil. Český fighter priznal, že ak sa mu nepodarí zlepšiť, bude uvažovať o ukončení kariéry.

Inak aktívny Čech pôsobil v súboji s brazílskym šampiónom tentoraz veľmi bojazlivo a súpera v podstate vôbec neohrozil. Jeho jedinou snahou v prvom kole bolo držanie Pereiru pri pletive, potom sa však aktéri dostali opäť do otvoreného priestoru a v poslednej sekunde prvého kola prišiel nečakaný výpad, po ktorom zostal Procházka na zemi. Rozhodca nepovolil ďalšiu akciu, keďže čas vypršal.

Český bojovník si však varovanie nezobral k srdcu a po ďalšom ataku Pereiru sa duel skončil. Brutálny úder do hlavy bol taký presný, že Procházka stratil stabilitu, padol na zem a po niekoľkých úderoch prišiel konečný verdikt. Bolo zrejmé, že Pereira mal zápas pod kontrolou a takmer sa nezapotil.

Reakciou Jiřího Procházku bola správa na jeho instagramovom účte, v ktorej uznal Brazílčanovo majstrovstvo a naznačil, že s vlastným výkonom nie je vôbec spokojný.

"Ďakujem všetkým za podporu. Alex, tebe ďakujem za zápas, bol si lepší. Teraz mám len jednu myšlienku. Musím sa posunúť na vyššiu úroveň alebo úplne skončiť so zápasením. Taká je cesta k tomu, aby som bol najsilnejší. Uvidíme sa v gyme," odkázal sústredený, ale očividne zlomený český bojovník.

Pereira na druhej strane naznačil, že po troch víťazstvách v stretnutiach o titul v poloťažkej váhe zvažuje prechod o kategóriu vyššie.

Pereira - Procházka