Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Procházka pred titulovou odvetou s Pereirom: Nejdem tam len za seba, ale aj za našu krajinu

Procházka sa opäť stretne s Pereirom.
Procházka sa opäť stretne s Pereirom.Profimedia
Už v sobotu čaká najlepšieho českého MMA bojovníka Jiřího Procházku (31) tretí titulový zápas v elitnej organizácii UFC, v ktorom sa bude snažiť oplatiť Alexovi Pereirovi (36) z Brazílie novembrovú porážku a získať späť pás šampióna v poloťažkej váhovej kategórii.

Pereira - Procházka (nedeľa 6:00)

Obaja súperi kývli na možnosť stretnúť sa v Las Vegas na poslednú chvíľu a mali tak obmedzený priestor na prípravu. Čech však uviedol, že to nepovažuje za veľký problém. Verí, že druhýkrát už recept na rivala nájde.

"Všetko je pripravené, ale tak by som odpovedal asi vždy," usmial sa Procházka pri otázke, ako je na tom necelý týždeň pred duelom. "Úprimne, nebolo to úplne ideálne, mám na mysli prípravu a short notice, ale v rámci možností a toho, ako som naladený, tak všetko hrá a je pripravené," podotkol zápasník.

Vedenie UFC potvrdilo termín titulového zápasu na 14. júna, obaja bojovníci tak mali k dispozícii len dva týždne na prípravu. "Musím povedať, že mi to sedí viac ako nejaká dlhá príprava, hoci za tak krátky čas sa nedá natrénovať niečo extra nové. Dôležité je to, že ak človek niečo chce, tak vie, že to musí urobiť. Potrebná je len disciplína, ktorú musí držať. Ako v zápase, tak vo finálnych tréningoch,“ povedal Procházka.

Člen brnenského Jetsaam Gymu sa už predtým udržoval v tréningu, takže spĺňal základný predpoklad pre zápas - bol v kondícii. "Ak je dobrá kondícia, tak je priestor vnímať, čo sa deje, a je tu aj sebadôvera. Človek musí dôverovať svojej ceste, kariére a tomu, že je pripravený a všetko neprichádza len tak, ale že to takto má byť," podotkol.

V novembri Procházka s Pereirom prehral pred limitom, keď ho Brazílčan knokautoval v druhom kole. "Myslím si, že to bude rovnaké, bude loviť, rovnako ako sa snažím loviť ja. Pôjde o to, kto udrží kontrolu v rozhodujúcich situáciách, vo výpadoch. Na toto sa zameriavam," povedal bojovník, ktorý si s Pereirom pripísal iba štvrtú prehru medzi profesionálmi a prvý nezdar od roku 2015.

Potom, čo prišiel o možnosť získať opasok šampióna, ktorý predtým uvoľnil pre vážne zranenie ramena, Procházka v apríli jasne porazil Rakúšana srbského pôvodu Aleksandara Rakiča. Následne uviedol, že v titulovom súboji musí podať lepší výkon.

"Tiež som však hovoril, že záleží, akého súpera mám pred sebou, podľa toho podám výkon. Medicína na daného človeka sama vyskočí. Hlavne zápas s Rakičom bol pre mňa fakt dôležitý, dá sa povedať zlomový. Veľmi som ten duel prežíval, nedokázal som sa od toho odpútať a byť nad vecou. Preto som tam šiel dosť v emóciách," povedal Procházka.

Zápasník verí, že sa do Česka vráti s titulovým pásom. "Nejdem tam len za seba, ale aj za našu krajinu," uzavrel.