Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brány nového ročníka NHL otvorí veľkolepý duel zámorských tímov v Prahe

Po Prahe odštartuje sezóna NHL aj v zámorí.
Po Prahe odštartuje sezóna NHL aj v zámorí.Profimedia
V poradí už 106. ročník zámorskej NHL odštartuje piatkovým duelom o 20:00 SELČ v pražskej O2 Aréne, kde budú mať právo otvorenia novej sezóny tímy San Jose Sharks a Nashville Predators. Od premiéry v roku 2008 napíše Praha už štvrtú kapitolu tejto akcie.

Metropola Česka bude v rámci NHL Global Series dejiskom dvoch vzájomných stretov oboch celkov. V drese Sharks sa predstaví pražský rodák Tomáš Hertl, ktorý je hlavnou tvárou tohto podujatia. Sekundovať mu bude krajan a spoluhráč Radim Šimek.

Oba kluby absolvovali pred veľkolepým otvorením najprestížnejšej hokejovej ligy sveta prípravné duely proti európskym vyzývateľom. Sharks sa do Prahy presúvali z Berlína, kde si v generálke poradili s domácim kádrom Eisbären.

Nashville si zmeral sily so švajčiarskym SC Bern a pred výbornou kulisou zdolal svojho hostiteľa 4:3. Hlavnou hviezdou súboja bol tamojší rodák a strelec dvoch presných zásahov Roman Josi.

V O2 Aréne si Predators aj Sharks zatrénovali pred zrakom tisícok fanúšikov. Počas tréningu hrala hudba a na štadióne sa objavilo mnoho priaznivcov a detí v dresoch zámorských i tamojších klubov.

NHL sa do Európy vráti po troch rokoch a po českej zastávke bude Global Series pokračovať vo fínskom Tampere, kde si to medzi sebou 4. a 5. novembra rozdajú Colorado AvalancheColumbus Blue Jackets.

Medzitým sa ale ročník začne aj v Severnej Amerike - 12. októbra bude New York Rangers hostiť Tampu Bay Lightning s naším obrancom Erikom Černákom a Los Angeles Kings vyzve Vegas Golden Knights.