Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bratislava zažije finále slovenských nádejí, Djokovič v Šanghaji vyzve Sinnera

Jamrichová je blízko domáceho finále.
Jamrichová je blízko domáceho finále.TASR / Jaroslav Novák
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 12. októbra?

17:18 - Slovenské tenistky Renáta Jamrichová a Mia Pohánková nastúpia v nedeľu proti sebe vo finále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open. Jamrichová v semifinále vyradila v bratislavskom NTC piatu nasadenú Chorvátku Antoniu Ružičovú 6:2, 6:4. Iba 15-ročná Pohánková zdolala najvyššie nasadenú Francúzku Oceane Dodinovú 6:3, 2:6, 6:1.

15:46 - Slovenská tenistka Renáta Jamrichová sa po prvý raz prebojovala do finále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open. V semifinále vyradila v bratislavskom NTC piatu nasadenú Chorvátku Antoniu Ružičovú 6:2, 6:4. V dueli o titul nastúpi v nedeľu proti víťazke súboja medzi ďalšou Slovenkou Miou Pohánkovou a najvyššie nasadenou Francúzkou Oceane Dodinovou.

15:30 - Čeng Čchin-wen v semifinále zdolala krajanku Wang Sin-jü 6:3, 6:4 a stala sa prvou domácou finalistkou vo Wu-chane. Víťazka olympijského turnaja v Paríži, ktorá tu debutuje v hlavnej súťaži, si o najcennejšiu trofej zahrá s dvojnásobnou víťazkou Arynou Sabalenkovou.

15:07 - Novak Djokovič v semifinále turnaja Masters v Šanghaji zdolal Taylora Fritza 6:4, 7:6 a vylepšil vzájomnú bilanciu s Američanom na 10:0. Bývalý prvý hráč sveta si o piaty titul v dejisku podujatia zahrá so svetovou jednotkou Jannikom Sinnerom.

14:30 - Vo švédskom Štokholme končí už v kvalifikácii aj druhý slovenský tenista. Lukáš Pokorný po hodine a piatich minútach nestačil na papierového favorita. Jacob Fearnley zvíťazil 6:4, 6:2. 

13:30 - Bieloruská tenistka Aryna Sabalenková postúpila do finále turnaja WTA 1000 v čínskom Wu-chane. V prvom semifinále ako nasadená jednotka vyradila štvorku podujatia Američanku Coco Gauffovú v trojsetovej bitke 1:6, 6:4, 6:4. Jej súperkou v boji o titul bude domáca hráčka, buď úradujúca olympijská šampiónka Čeng Čchin-wen, alebo nenasadená Wang Sin-jü. Viac informácií v článku.

13:10 - Lukáš Klein na tvrdom povrchu v Štokholme neprešiel cez kvalifikáciu. V boji o vstupenku do hlavnej časti turnaja nestačil na maďarského tenistu Zsombora Pirosa, ktorému podľahol v troch setoch 7:6, 2:6, 3:6. Reprezentant našich južných susedov upravil vzájomnú bilanciu na 2:1 vo svoj prospech. 

12:50 - Taliansky tenista Jannik Sinner potvrdil pozíciu nasadenej jednotky a na turnaji Masters 1000 v  Šanghaji si zahrá o titul. Tridsiatku turnaja Čecha Tomáša Macháča zdolal 6:4, 7:5. 

07:30 - J&T Banka Slovak Open má v sobotu na programe semifinálové vystúpenia. Súčasťou oboch z nich budú domáce reprezentantky. Obrovská nádej Renáta Jamrichová sa pokúsi nájsť víťazný recept na chorvátsku tenistku Antoniu Ružičovú. Existuje teoretická šanca, že finále by mohlo byť čisto slovenské, keďže o druhé vstupenku do neho sa pobije iba 15-ročná Mia Pohánková. V ceste jej bude stáť najvyššie nasadená Oceane Dodinová z Francúzska. 

07:00 - O účasť v hlavnej fáze turnaja vo švédskom Štokholme sa budú usilovať aj dvaja slovenskí tenisti. Lukáš Klein si v rámci kvalifikácie zmeria sily so Zsomborom Pirosom z Maďarska. Lukáš Pokorný sa zasa o miestenku pobije s 23-ročným britským talentom menom Jacob Fearnley, ktorému vo svetovom rebríčku patrí 98. pozícia.  

06:40 - Fanúšikom bude na kurtoch nejaký čas chýbať Sebastian Korda, ktorý sa rozhodol vyriešiť svoje problémy s lakťom operáciou.