Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brazília sa nevzdáva. Prezident federácie túži po Carlovi Ancelottim

Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti.
Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti.Reuters
Brazília má stále záujem o nového trénera Carla Ancelottiho (63) a prezident federácie (CBF) Ednaldo Rodrigues povedal, že využije priateľské zápasy národného tímu v Európe, aby sa porozprával so šéfom Realu Madrid.

Rodrigues uviedol, že osloví aj prezidenta španielskeho klubu Florentina Pereza a Ancelottiho označil za prvú voľbu, ktorá by mala nahradiť Titeho, ktorý opustil brazílsky tím po štvrťfinálovom vypadnutí na novembrových majstrovstvách sveta v Katare.

"Zostáva plánom A a počas tejto cesty s výberom v Európe môžeme mať viac jasno," nechal sa počuť Rodrigues v utorok na tlačovej besede v sídle CBF v Riu de Janeiro.

Brazília bude hrať 17. júna v Španielsku s Guineou a 20. júna v portugalskom Lisabone so Senegalom. "Táto cesta bude pre nás veľmi dôležitá (pri rozhodovaní o budúcom trénerovi). Mám v úmysle hovoriť s Ancelottim a prezidentom Realu Madrid. Až potom bude možné povedať, či sa to stane, alebo nie," dodal Rodrigues.

Taliansky tréner má s Madridom zmluvu do roku 2024, v ktorej je klauzula o pokute za jej predčasné vypovedanie. Podľa Rodriguesa by to nemalo brániť prípadnej dohode s Brazíliou.

"Problémom určite nie je pokuta. Problémom je zmluva a nikto ju nechce porušiť. Investujeme do tejto myšlienky a robíme všetko, čo je v našich silách, aby fungovala a stala sa skutočnou."

Minulý mesiac Ancelotti odmietol záujem Brazílie vyhlásením, že dodrží posledný rok svojej zmluvy s "Merengues".

Brazílska reprezentácia je od vypadnutia z majstrovstiev sveta bez trénera. V marci prehrala prvý priateľský zápas v kalendárnom roku s Marokom 1:2. Dočasne ju viedol tréner z U20 Ramon Menezes, ktorý sa tento mesiac vráti ešte na priateľské zápasy v rámci Európy.