Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Britka vybavila Schmiedlovú za 69 minút, rýchly koniec zažila aj Mihalíková

Schmiedlová na anglickom betóne neuspela.
Schmiedlová na anglickom betóne neuspela.TASR / Pavel Neubauer
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 15. októbra?

20:37 - Elias Ymer neukončil svoje ročné čakanie na víťazstvo na turnaji ATP na domácom halovom podujatí v Štokholme a neobháji vlaňajšie štvrťfinále. Švédsky tenista prehral v úvodnom kole s Čiľanom Nicolásom Jarrym 6:2, 4:6, 6:7.

19:42 - Alexander Ševčenko zdolal na turnaji ATP 250 v meste Almaty kvalifikanta Michaila Kukuškina 7:6, 7:6 a odplatil mu prehru spred troch týždňov. Kazašský tenista si o štvrťfinále zahrá proti štvrtému nasadenému Rusovi Aslanovi Karacevovi.

16:38 - Bývalý ôsmy hráč sveta Cameron Norrie vyhral s Miomirom Kecmanovičom všetky tri predchádzajúce súboje, ale v prvom kole v Štokholme potvrdil krízu trvajúcu už od minulej jari. Britský tenista podľahol Srbovi dvakrát 4:6 a zhoršil si svoju mizernú tohtoročnú bilanciu na 20:18. Minuloročný semifinalista Kecmanovič zabojuje o svoju prvú víťaznú sériu od Wimbledonu proti domácemu Eliasovi Ymerovi alebo Nicolásovi Jarrymu.

Zostrih zápasu Norrie - Kecmanovič.
Flashscore

15:35 - Andrej Martin si na Sardínii zahrá aj druhé kolo. V úvodnom stretnutí si poradil s nemeckým oponentom Kiyanom Santinom Kasemim, ktorého za hodinu a 24 minút zdolal 6:1 a 6:2. V ďalšej fáze čaká Slováka turnajová jednotka Daniel Rincon.

15:28Čang Č’-čen zaznamenal na konci septembra na domácom podniku ATP 250 v Hangzhou svoje prvé finále na najvyššom okruhu, ale od tej doby prehral všetky štyri zápasy. Po nezdare v súboji o titul s Marinom Čiličom nenašiel recept ani na Alejandra Davidovicha Fokinu v Pekingu, Zizoua Bergsa v Šanghaji a trápiaceho sa Aslana Karaceva v Almaty. S posledným menovaným, ktorý figuruje o takmer 100 miest nižšie, prehral 4:6, 6:7.

13:40 - Slovenka Radka Zelníčková a Turkyňa Cagla Buyukakcayová postúpili na turnaji v Kayseri do druhého kola štvorhry. V úvodnom zápase zdolali pomerom 7:5 a 6:4 turecko-lotyšské duo Dileková - Lachinovová.

13:36 Jiří Lehečka otvoril druhý turnaj v rade proti antukovému špecialistovi Jaumemu Munarovi a rovnako ako pred dvoma týždňami v Šanghaji si zapísal víťazstvo v dvoch setoch. V hale v Antverpách mal so Španielom podstatne menej práce a po výhre 6:1, 6:4 úspešne zvládol svoj debut na tomto belgickom podniku. Na druhé štvrťfinále po dlhšej zdravotnej pauze zaútočí proti Danielovi Altmaierovi alebo domácemu Gillesovi Arnaudovi Baillymu.

Zostrih zápasu Lehečka - Munar.
Flashscore

12:57 - Anna Karolína Schmiedlová sa s podujatím v anglickom Shrewsbury lúči expresne rýchlo. V prvom zápase turnaja ju za 69 minút zdolala domáca hráčka Heather Watsonová dvakrát 6:1.

12:02 - Krátko po dohraní stretnutia medzi Katarínou Siniakovou a Magdou Linetteovou začal utorkový program na päťstovke v čínskom Ningbe komplikovať dážď. Predpoveď navyše nevyzerá nádejne ani v nasledujúcich dňoch a na stretnutie prvého kola stále čaká Karolína Muchová. Jedna z najväčších favoritiek mala nastúpiť už o 11:00 na súboj s Oliviou Gadeckou.

11:13 - Adrian Mannarino prišiel do Almaty s katastrofálnou tohtoročnou bilanciou 14 výhier a 29 prehier. Francúzsky veterán bol v úvodnom kole proti Romanovi Safiullinovi outsiderom, avšak ruskému tenistovi nedovolil zápas dopodávať a po setoch 5:7, 7:6, 6:3 s ním vyhral aj tretí súboj. Úspešne tak odštartoval obhajobu minuloročného triumfu z iného kazašského mesta Astany a o štvrťfinále sa pobije s víťazom austrálskeho derby medzi Jamesom Duckworthom a Aleksandarom Vukicom.

10:17 - Štvorhra na čínskom Ningbo Open už bude bez účasti Terezy Mihalíkovej. Slovenka spolu s Oliviou Nichollsovou vypadla hneď v úvodnom kole. Po takmer dvoch hodinách bolo nad sily tejto dvojice americko-austrálske duo Melicharová-Martinezová - Perezová.

09:30 - Ashlyn Kruegerová zakončila obhajobu svojho zatiaľ jediného triumfu na okruhu WTA hneď v prvom kole. Dvadsaťročná Američanka nestačila v japonskej Osake 6:7, 3:6 na nasadenú päťku Elinu Avanesjanovú, ktorá sa v ďalšom kole stretne s Jessicou Bouzasovou alebo domácou divokou kartou Sarah Saitóovou.

09:27 - Katarína Siniaková odštartovala obhajobu štvrťfinálovej účasti na päťstovke v Ningbe víťazstvom 6:2, 6:4 nad Magdou Linetteovou, ktorá pricestovala po postupoch minimálne do osemfinále z oboch čínskych tisícok. O štvrté tohtoročné štvrťfinále na najvyššom okruhu bude Češka bojovať s nasadenou päťkou Dariou Kasatkinovou.

08:20 - V talianskej lokalite Santa Margherita di Pula si v dueli prvého kola zmerajú sily Andrej Martin a Nemec Kiyan Santino Kasemi. Štart súboja je na pláne o 13:50 SEČ.

07:55 - Karolínu Schmiedlovú čaká vstup do turnaja v západnom Anglicku. Na harde v Shrewsbury vyzve 108. hráčka sveta o 49 miest nižšie postavenú Heather Watsonovú, s ktorou vo vzájomnej bilancii vedie 3:1.

07:48 - Tereza Mihalíková odštartuje svoje pôsobenie v rámci štvorhry na turnaji Ningbo Open. Po boku spoluhráčky Olivie Nichollsovej sa postaví proti americko-austrálskej dvojici Melicharová-Martinezová - Perezová.

07:42 - Marie Bouzková sa dočkala svojho prvého víťazstva po mesiaci a zdravotných problémoch. Svoj prvý kariérny turnaj na japonskej pôde odštartovala vydretou výhrou 7:6, 2:6, 6:3 nad domácou outsiderkou Mojukou Učidžimaovou na podniku WTA 250 v Osake. O jubilejnú 20. štvrťfinálovú účasť a piatu v tohtoročnej sezóne sa bude usilovať proti svojej poslednej premožiteľke Veronike Kudermetovovej alebo kvalifikantke Ane Bogdanovej.

07:19 - Holger Rune si už vlani robil zálusk na grandslamový triumf, namiesto toho je v kríze a od začiatku minuloročnej sezóny triumfoval iba na malej akcii v Mníchove. Dvadsaťjedenročný dánsky supertalent skúša ďalšiu zmenu trénera a angažoval kouča zo svojho detstva Larsa Christensena, s ktorým naposledy spolupracoval zhruba pred rokom.

"S Larsom sa poznáme mnoho rokov a vyvinuli sme si vlastnú tenisovú reč. Za posledný mesiac som s ním v Dánsku párkrát trénoval a okrem iného mi to pomohlo veľmi zlepšiť podanie," uviedol aktuálne 14. hráč sveta.

07:02 - Grandslamová šampiónka a bývalá svetová štvorka Bianca Andreescuová ďalej čaká na svoje prvé víťazstvo od olympijského turnaja z konca júla. V Osake odohrala svoj prvý zápas od US Open a po výprasku 3:6, 0:6 od Greet Minnenovej zaznamenala piatu porážku v rade. Belgičanka bude pokračovať vo svojom debute na tejto akcii súbojom s Diane Parryovou alebo Erikou Andrejevovou.