Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brodziansky si zahrá Euroligu, stal sa novou posilou Partizanu Belehrad

Brodzianskeho čaká kariérna výzva.
Brodzianskeho čaká kariérna výzva. Profimedia
Slovenský basketbalový reprezentant Vladimír Brodziansky (28) mení počas rozbehnutej sezóny klubovú adresu. Z tureckého Basaksehiru Istanbul sa 28-ročný pivot sťahuje k účastníkovi Euroligy Partizan Belehrad.

Brodziansky si tak prvýkrát vo svojej kariére zahrá v najlepšej klubovej súťaži v Európe. Podkošový hráč menil klubovú adresu už počas leta. Po dvoch rokoch v španielskej Badalone sa rozhodol vyskúšať tureckú najvyššiu súťaž. V Basaksehire napokon odohral 9 duelov. Priemerne v nich mal 5,7 bodu a 3 doskoky.

Partizan sa rozhodol stiahnuť Brodzianskeho v reakcii na zranenia iných hráčov a od slovenského basketbalistu očakáva na palubovke taký prínos, ako tomu bolo napríklad v Badalone. Na lavičke belehradského tímu sedí tréner Željko Obradovič, deväťnásobný víťaz Euroligy.

Srbský veľkoklub účinkuje v troch súťažiach. V Eurolige je aktuálne na 11. mieste s bilanciou 3 výhier a 4 prehier. Okrem toho hrá nadnárodnú Jadranskú ligu, kde je na čele súťaže s bilanciou 5:0. Do domácej ligy sa zapojí až v neskoršej fáze.

Brodziansky vo štvrtok večer pomohol slovenskej reprezentácii 23 bodmi k prvému víťazstvu v D-skupine predkvalifikácie majstrovstiev Európy 2025. V Leviciach sa im podarilo zdolať Dánsko (74:70). Debut v novom pôsobisku by mohol absolvovať v piatok 18. novembra, keď v rámci Euroligy bude hrať Partizan Belehrad s Maccabi Tel Aviv.