Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Buday pokoril legendu UFC. Po vyrovnanej bitke si Slovák pripísal 14. triumf v kariére

Buday zvládol ďalšiu bitku v UFC.
Buday zvládol ďalšiu bitku v UFC.Profimedia
Podujatie z produkcie slávneho UFC s poradovým číslom 303 malo na svojej zápasovej karte aj slovenské meno. Súperom Martina Budaya (32) v súboji ťažkých váh bol skúsený bieloruský oponent Andrei Arlovski (45). Rodák z Nitry napokon zaknihoval ďalší cenný triumf a na svoje konto si pripísal už piatu výhru v prestížnej organizácii.

Arlovski - Buday (na body vyhral Buday)

Hlavným ťahákom galavečera v Las Vegas bola titulová bitka Alexa Pereiru s Jiřím Procházkom. Predtým sa však do boja pustil Buday, ktorý čelil prekážke menom Arlovski. Slovenský zástupca sa naposledy v klietke predstavil v decembri a po 12 triumfoch v rade sa musel zmieriť s prehrou proti Shamilovi Gazievovi.

"Badys" tak mal v pláne odštartovať ďalšiu sériu víťazstiev, proti bol o 13 rokov starší Bielorus, ktorý aj napriek vysokému veku ešte stále patrí medzi svetovú elitu a legendy tohto športu. Rovnako tak je aj bývalým šampiónom UFC s aktuálne už neuveriteľnými 58 vystúpeniami medzi profesionálmi.

Prvé kolo duelu sa nieslo v duchu oťukávania, vzájomných úderov a kopov. Ďalšie dve päťminútovky už ponúkli vyššie tempo, no takisto aj menšiu aktivitu pri pletive, po čom hlavný rozhodca zápasníkov od seba viackrát oddelil. Zápas o pár chvíľ priniesol aj viacero presných zásahov kolenami a boj v postoji.

Ostrých 15 minút víťaza neurčilo, rozhodnutie museli priniesť až bodoví arbitri. Tí nakoniec usúdili, že tesnú výhru 2:1 na body (29-28, 28-29, 30-27) si viac zaslúžil Buday, čím dosiahol 14. profesionálny triumf v kariére. V UFC, v ktorom pôsobí od roku 2022, to bol preňho druhý víťazný zápis na tzv. "split decision"

"Prvé emócie po víťazstve boli veľmi dobré, ale s mojím výkonom vôbec nie som spokojný. Prijal som jeho tempo a hru, to bol hlavný problém zlého výkonu. Chcel som doručiť ukončenie, byť aktívnejší v postoji, pretože som na tom pracoval vo väčšine prípravy. Mal som problém s hľadaním optimálnej vzdialenosti. Keď to súper skracoval, akceptoval som klinče a snažil som sa v nich pracovať. Pravdepodobne to bola chyba," uviedol Buday na tlačovej konferencii.

"Mal som pocit, že som urobil dosť na to, aby som vyhral na body. Podľa mňa som mu spôsobil väčší "damage". V klinčoch som bol trochu aktívnejší. Som zdravý, takže keď sa vrátim domov, hneď začínam trénovať. Chcem ísť do zápasu čo najskôr sa bude dať,“ uzavrel.