Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Budúcnosť Nagelsmanna? Völler chce, aby mladý tréner vo funkcii zotrval

Nagelsmannovi sa na reprezentačnej lavičke darí.
Nagelsmannovi sa na reprezentačnej lavičke darí.ČTK / imago sportfotodienst / Bahho Kara/Kirchner-Media
Nemeckému národnému tímu vládol dlhé roky na lavičke Joachim Löw (64). V septembri 2021 ho potom nahradil Hansi Flick (59), aby po dvoch neúspešných rokoch museli kompetentní urobiť ďalšiu zmenu. A so súčasným trénerom Julianom Nagelsmannom sa začalo blýskať na lepšie časy. Nemecký futbalový zväz (DFB) sa preto pokúsi s tridsaťsedemročným odborníkom predĺžiť zmluvu.

Kontrakt platí do konca júla 2026, teda do majstrovstiev sveta, ktoré sa budú konať v Kanade, USA a Mexiku. V každom prípade by nemeckí predstavitelia chceli, aby spolupráca trvala ešte dlhšie. Počas Flickovho pôsobenia prežili fanúšikovia veľmi bolestivé obdobie neúspechov a na majstrovstvá Európy doma sa pozerali s veľkými obavami. Nagelsmannovi sa však pomerne rýchlo podarilo zmeniť atmosféru na ihrisku aj mimo neho zásadne k lepšiemu.

Hoci sa EURO 2024 skončilo nepriaznivým výsledkom a vypadnutím vo štvrťfinále, národný tím herne nesklamal. Po tuhom boji vypadol s neskoršími majstrami Európy Španielmi.

Aktuálne výsledky Nemecka.
Aktuálne výsledky Nemecka.Flashscore

"Pokúsime sa Juliana presvedčiť, že má zmysel, aby tu zostal ešte niekoľko rokov. Viem, že sa mu tu páči. Ale je to ešte mladý chlapec, ktorý má možno ambície robiť niečo iné," povedal nedávno pre nemecký týždenník Sport Bild športový riaditeľ Nationalelf Rudi Völler.