Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bystričania pokorili lídra súťaže. Urbánek: V šatni je pohoda

Derby bolo napínavé do poslednej sekundy.
Derby bolo napínavé do poslednej sekundy.TASR
Hokejisti Banskej Bystrice v 28. kole Tipos extraligy zdolali v derby na domácom ľade lídra súťaže Zvolen 3:2 po samostatných nájazdoch a pripísali si štvrtú výhru v rade. Priblížili sa na tri body k šiestemu miestu v tabuľke, ktoré zaručuje priamu účasť v play-off. Posledné výsledky tímu spod Urpína naznačujú výkonnostný progres, čo sa ukázalo aj v piatkovom dueli.

Štatistiky zápasu Banská Bystrica - Zvolen

Útočník domácich Alex Výhonský zaznamenal dôležitý gól na 1:1, ktorý bol zároveň jubilejným stým mužstva v sezóne: "Ideme od zápasu k zápasu, bojujeme ďalej o priamy postup do play-off. Viem, že som dal stý gól tímu v aktuálnej sezóne, ale dúfam, že ma to v šatni nebude nič stáť, lebo sa mi to tam poriadne kopí. Azda sa to Ivan Ďatelinka nedozvie, ale asi ma to neminie."

O rozhodujúci zásah v samostatných nájazdoch sa až v siedmej sérii postaral útočník Jakub Urbánek. Vyslúžil si tak nielen ovácie divákov, ale aj vyvolávanie jeho mena fanúšikmi po zápase na víťaznej rozlúčke.

"Bolo to derby ako má byť. Rýchly, tvrdý hokej, všetko sa dohrávalo. Zápas plný emócií, rozhodli to až nájazdy. Ja sa ich pokúšam trénovať, robiť to, čo mohli diváci vidieť, sem-tam mi to vychádza. Teraz som naznačil strelu, trochu potiahol puk. Potom to už treba medzi nohy posunúť, keď sa brankár roztiahne. To sa podarilo, vyhrali sme a je to super pocit," neskrýval spokojnosť 23-ročný hokejista.

Odchovanec Martina v službách Banskej Bystrice sa tešil i zo svojho gólu po dlhej streleckej odmlke a takisto zo štvrtej výhry v rade: "Je to u mňa veľká radosť z gólu, keďže som asi už 19 zápasov neskóroval, doma ma z toho išlo poraziť. Takže sa naozaj veľmi teším. V šatni je pohoda, všetci tam chodia teraz radi, ja určite. Dúfam, že víťaznú sériu natiahneme o niečo dlhšie. Je za ňou tvrdá robota."