Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čajky mrzí tesná prehra s Gorzówom, Jankovič: Odviedli sme kus dobrej roboty

V ďalšom dueli je na programe slovenský súboj.
V ďalšom dueli je na programe slovenský súboj.TASR
Basketbalistky Piešťanských Čajok odštartovali skupinu C Európskeho pohára prehrou. V domácom prostredí podľahli v stredu poľskému družstvu InvestInTheWest Enea Gorzów.

Tréner Peter Jankovič bol spokojný s prácou tímu, cítil aj šancu na víťazstvo, no napokon z toho bola prehra o dva body. "Mrzí ma to, ale myslím si, že sme odviedli kus dobrej roboty proti veľmi silnému tímu. Som toho názoru, že sa nemáme za čo hanbiť. Škoda toho, mohlo sa vyhrať. Nehovorím, že sa nedalo, ale taký je šport," vyjadril sa lodivod Piešťan.

Šéf lavičky Gorzówa Dariusz Maciejewski priznal náročnosť duelu. Pochválil výkon domácich Čajok a našiel chyby v hre svojho kádra. "Bol to pre nás veľmi ťažký zápas, taký typický na vonkajšej palubovke. Našou silnou stránkou bola streľba za tri body, ale aj Piešťanské Čajky hrali veľmi dobre v ofenzíve."

"Snažili sa prekonať prvú obrannú líniu, z toho mali potom ľahké body po lay upoch alebo hľadali voľnú strelkyňu na trojkovej línii. Nebol to z našej strany ideálny výkon."    

Nádej na výhru videla aj skúsená domáca pivotka Anna Jurčenková: "Veľmi ma to mrzí, pretože sme to mali dobre rozohrané. V druhej štvrtine sme na pár minút stratili koncentráciu, po našich chybách a stratách nám dávali ľahké koše. Kým sme hrali to, na čom sme boli dohodnutí, tak to fungovalo. Pár chýb, všetky ich potrestali."

Úradujúce šampiónky Niké extraligy majú šancu zabojovať o prvé dva body do tabuľky vo štvrtok 3. novembra o 19:00, keď ich čaká slovenské derby so Sláviou Banská Bystrica. 

Európsky pohár - prvé zápasy skupiny C:

Piešťanské Čajky - InvestInTheWest Enea Gorzów 68:70

Galatasaray Cagdas Factoring Istanbul – Slávia Banská Bystrica 94:52