Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čeferina v boji o prezidenta UEFA nikto nevyzval. Teraz chce zamedziť Superlige

UEFA a Čeferin. Táto kombinácia by mala pokračovať minimálne do roku 2027.
UEFA a Čeferin. Táto kombinácia by mala pokračovať minimálne do roku 2027.AFP
Aleksander Čeferin (55) bude pokračovať vo funkcii prezidenta UEFA aj v ďalšom štvorročnom období. O túto funkciu sa uchádzal ako jediný kandidát. Luis Rubiales (45), prezident Španielskej kráľovskej futbalovej federácie, bude opätovne kandidovať za člena výkonného výboru.

Neobjavil sa žiadny iný kandidát, ktorý by chcel prevziať post súčasného najvyššieho predstaviteľa európskeho futbalu. Čeferin sa stal prezidentom UEFA v roku 2016 po tom, ako porazil Holanďana Michaela van Praaga. Teraz zostane šéfom minimálne do roku 2027. 

Situáciu ratifikuje 47. riadny kongres, ktorý sa uskutoční 5. apríla v Lisabone a na ktorom sa bude voliť aj sedem voľných pozícií výkonného výboru. Dve sú už zvolené, na ďalší ašpiruje Rubiales, ktorý je jeho súčasťou od roku 2019.

Medzi Čeferinove ciele v novom funkčnom období bude patriť zachovanie európskeho klubového futbalu prostredníctvom reštrukturalizácie Ligy majstrov. Na to musí zvládnuť želania Realu Madrid, Barcelony a Juventusu, ktoré sa usilujú o zorganizovanie Superligy. V nej by nemala UEFA žiadnu moc, riadili by ju samotné kluby.