Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Česi majú prvé zlato. Cobolli o prvé finále, Rubľov je vo štvrťfinále

Rubľova čaká vo štvrťfinále vo Washingtone domáci Tiafoe.
Rubľova čaká vo štvrťfinále vo Washingtone domáci Tiafoe.AFP
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 2. augusta?

23:05 - Paula Badosová zdolala po trojhodinovej bitke vo Washingtone bývalú šampiónku US Open Emmu Raducanuovú 4:6, 7:5, 6:4 a prvýkrát od januára minulého roka postúpila do semifinále. Bývalá svetová dvojka bude útočiť na prvé finále od januára 2022 proti domácej Caroline Dolehideovej (H2H 0:0).

23:00 - Českí tenisti Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč získali na olympijskom turnaji v Paríži zlaté medaily v miešanej štvorhre. V piatkovom finále na kurte Philippa Chatriera zdolali čínsku dvojicu Wang Sin-jü, Čang Č'-čen 6:2, 5:7 a 10:8. O triumfe českého páru rozhodol až supertajbrejk, v ňom Siniaková s Macháčom prehrávali 0:3 i 6:8, ale dokázali skóre otočiť. Čang Č'-čen urobil v kľúčovej chvíli dvojchybu a Česi premenili hneď svoj prvý mečbal. Zabezpečili tak pre svoju krajinu prvé zlato v Paríži.

22:35 - Flavio Cobolli vo štvrťfinále podujatia ATP 500 vo Washingtone prekonal domáceho Alexa Michelsena 7:5, 3:6, 6:4 a zahrá si o svoje prvé finále na najvyššom okruhu. Semifinálovým súperom 22-ročného Taliana bude Denis Shapovalov alebo nasadená dvojka Ben Shelton.

Cobolli zdolal vo Washingtone domáceho Michelsena.
Flashscore

21:35 - Novak Djokovič uspel v semifinále dvojhry pod piatimi kruhmi v Paríži proti Lorenzovi Musettimu 6:4, 6:2. Srbský tenista vo svojom prvom olympijskom finále, do ktorého sa dostal na piaty pokus, vyzve v nedeľu Španiela Carlosa Alcaraza. Čítajte viac.

19:46 - Caroline Dolehideová si na turnaji WTA 500 vo Washingtone zahrá len druhé semifinále v kariére na najvyššom okruhu. Dvadsaťpäťročná Američanka, ktorá je úradujúcou finalistkou turnaja WTA 1000 v Guadalajare, odvrátila dva setbaly na returne a zdolala krajanku Amandu Anisimovovú 7:6, 6:1. O postup do finále sa stretne s Emmou Raducanuovou alebo Paulou Badosovou.

19:17 - Félix Auger-Aliassime a Gabriela Dabrowská oslavujú bronzovú medailu v mixe štvorhry. Kanaďania zdolali holandský pár Demi Schuurs, Wesley Koolhof 6:3, 7:6. Auger-Aliassime bude v sobotu bojovať o bronz v mužskej dvojhre.

17:23 - Češky Karolína Muchová a Linda Nosková si na olympijských hrách v Paríži zahrajú o bronz vo štvorhre žien proti páru Cristina Bucsaová, Sara Sorribesová. Španielky v semifinále jednoznačne podľahli Ruskám Mirre Andrejevovej a Diane Šnajderovej 1:6, 2:6. Tie vo finále vyzvú Talianky Saru Erraniovú a Jasmine Paoliniovú.

16:26 - Slovenka Anna Karolína Schmiedlová prehrala zápas o 3. miesto a zároveň boj o bronzovú medailu vo dvojhre žien na olympijských hrách v Paríži proti svetovej a turnajovej jednotke Poľke Ige Swiatekovej za hodinu a minútu 2:6, 1:6. Čítajte viac.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

15:47 - Česi Tomáš Macháč a Adam Pavlásek poznajú súperov v boji o bronzovú medailu vo štvorhre mužov na olympijskom turnaji v Paríži. Budú nimi Taylor Fritz a Tommy Paul, Američania v semifinále prehrali 5:7, 2:6 s deblovými špecialistami Matthewom Ebdenom a Johnom Peersom. Austrálčania sa vo finále stretnú s Austinom Krajicekom a Rajeevom Ramom z USA.

14:57 - Carlos Alcaraz je jedno víťazstvo od toho, aby pri olympijskej premiére potvrdil úlohu najväčšieho favorita singlu. Šampión posledných dvoch grandslamov znovu po dvoch mesiacoch na parížskej antuke zmietol Félixa Augera-Aliassima, tentoraz po setoch 6:1, 6:1. Vo finále a o zlatú medailu si zahrá s Novakom Djokovičom alebo Lorenzom Musettim. Čítajte viac.

13:17 - Karolína Muchová a Linda Nosková si na olympijských hrách v Paríži medailu ešte nezabezpečili. Česká dvojica prehrala v semifinále deblovej súťaže s favorizovanými Sarou Erraniovou a Jasmine Paoliniovou 3:6, 2:6 a bude bojovať o bronz. Talianky sa vo finále stretnú so Španielkami Cristinou Bucsaovou a Sarou Sorribesovou, alebo s Ruskami Mirrou Andrejevovou a Dianou Šnajderovou. Súperkami Češiek o bronz budú porazené hráčky z druhého semifinále.

11:50 - Slovenka Anna Karolína Schmiedlová musí rýchlo zahodiť smútok zo štvrtkovej semifinálovej prehry krátko pred 23. hodinou a sústrediť sa na boj o bronz na olympijských hrách v Paríži. V pavúku ženskej dvojhry bude v piatok najskôr o 15:00 jej poslednou súperkou svetová i turnajová jednotka a zároveň najväčšia favoritka Iga Swiateková z Poľska. Sedemnásobná grandslamová šampiónka a štvornásobná víťazka French Open je jasnou favoritkou, ale aj ona vo štvrtok ukázala, že nie je neporaziteľná. Čítajte viac.

04:59 - Andrej Rubľov musel v úvodnom zápase turnaja ATP 500 vo Washingtone otáčať duel s Lucom van Asschem, no ďalšieho francúzskeho súpera dokázal poraziť bez straty setu. Najvyššie nasadený hráč, ktorý sa trápi od marcovej diskvalifikácie v Dubaji, ani raz nestratil podanie, nastrieľal 19 es a porazil Arthura Rinderknecha 7:6, 6:4. V americkej metropole štartuje štvrtýkrát, pričom o tretie semifinále sa pobije s domácim Francesom Tiafoem (H2H 1:2).

03:07 - Frances Tiafoe pokračuje v nepresvedčivých výkonoch po skončení vlaňajšieho US Open, avšak aj na druhom podujatí US Open Series sa dostal aj medzi najlepšiu osmičku. Američan vo Washingtone zdolal krajana Aleksandara Kovacevica 7:6, 4:6, 6:3 a tretí rok po sebe postúpil do štvrťfinále. O prvé semifinále bude usilovať proti najvyššie nasadenému Andrejovi Rubľovovi (H2H 2:1).

02:07 - Marie Bouzková pri premiére vo Washingtone zaznamenala len štvrtú tohtoročnú víťaznú sériu a zahrá si tretie štvrťfinále v sezóne. Rodáčka z Prahy v druhom kole po viac ako dvojhodinovej bitke zdolala Taylor Townsendovú 7:5, 7:6 a vo štvrťfinále sa stretne s ďalšou domácou zástupkyňou Robin Montgomeryovou (H2H 0:0). 

02:00 - Ons Džabúrová napokon vo Washingtone štartovať nebude, nasadená štvorka sa odhlásila pre zranenie pravého ramena. Domáca tínedžerka Robin Montgomeryová tak postúpila do štvrťfinále bez boja. Američanka zaútočí na svoje prvé semifinále na najvyššom okruhu proti Marii Bouzkovej.

01:00 - Ben Shelton zatiaľ nepôsobí počas US Open Series najlepším dojmom. Pred týždňom prehral hneď úvodný zápas v Atlante a na prebiehajúcej päťstovke vo Washingtone sa trápil aj v napínavom druhom dueli. V hlavnom meste však zvládol 2. kolo a krajana Brandona Nakashimu vyradil v dvoch tajbrejkoch. O prvé semifinále od začiatku apríla, keď triumfoval na domácej antuke v Houstone, si zahrá s Denisom Shapovalovom (H2H 1:0).