Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Druhú etapu Pretekov mieru ovládol Dalby. Francúz Huby sa ujal celkového vedenia

Dánsky cyklista Dalby ovládol druhú etapu Pretekov mieru.
Dánsky cyklista Dalby ovládol druhú etapu Pretekov mieru.Barbora Reichová / Czech Tour
Druhá kráľovská etapa Pretekov mieru U23 z Bruntálu na Červenohorské sedlo zmenila celkové poradie. Na 129-kilometrovej trati s prevýšením 2 809 metrov zvíťazil Simon Dalby (20) z Dánska, ktorý mal najviac síl v záverečnom stúpaní. Druhý v špurte dvoch jazdcov bol Francúz Antoine Huby (22), ktorý sa dostal na čelo celkového poradia len o niekoľko stotín pred Dalbyho.

Spomedzi Čechov dnes Pavel Novák skončil na lichotivom piatom mieste so stratou trinástich sekúnd na víťaza. Do prvej desiatky sa dostal aj deviaty Karel Camrda, ktorý na najlepšieho dnešného Dána získal viac ako 23 sekúnd a celkovo je najlepším domácim jazdcom na deviatom mieste. Francúz Pierre Gautherat, víťaz dvoch úvodných etáp, nedokázal v kopcoch držať krok s tempom pelotónu a klesol v poradí.

"Pre Francúzsko to boli zatiaľ dobré preteky a teraz sa ako celý tím sústredíme na udržanie žltého dresu," povedal Gautherat.

Slovenská reprezentácia štartovala v zložení Samuel Kováč, Samuel Tuka, Jakub Galovič, Christian Haas, Adam Gross a Filip Lohinský

Spomedzi Slovákov bol najlepší Lohinský. Piaty muž z majstrovstiev Slovenska v ITT skončil na štyridsiatej priečke. Stratil šesť minút a dvadsať sekúnd. O minútu a osem sekúnd neskôr prišiel do cieľa Tuka. O osem sekúnd neskôr preťal cieľ aj Galovič. Gross, Haas a Kováč prišli do cieľa so stratou viac ako dvadsiatich minút. Posledný menovaný sa posunul na druhé miesto v horskej súťaži.

Český cyklista Pavel Novák.
Český cyklista Pavel Novák.Barbora Reichová / Czech Tour