Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cyklistické majstrovstvá sveta v roku 2029 budú v Dánsku, ďalšie usporiada Brusel

Majstrovstvá sveta v cyklistike zamieria do Dánska a Belgicka.
Majstrovstvá sveta v cyklistike zamieria do Dánska a Belgicka.JAVIER SORIANO / AFP
Zatiaľ nešpecifikované mesto v Dánsku bude v roku 2029 hostiť majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike, o rok neskôr sa budú konať v Bruseli. O obsadení ďalších voľných termínov v sobotu rozhodla medzinárodná únia UCI v dejisku aktuálneho šampionátu v Zürichu.

Boj o svetové medaily sa do Európy vráti koncom desaťročia po tom, ako vrcholné podujatie v roku 2028 bude hostiť Abú Zabí. V budúcej sezóne sa šampionát premiérovo uskutoční v Afrike, v hlavnom meste Rwandy Kigali. V nasledujúcich rokoch prídu na rad Montreal a Haute-Savoie vo Francúzsku.

Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike sa vrátia do Dánska po šiesty raz za posledných 18 rokov. V Belgicku sa naposledy pretekalo v roku 2021 a pre túto krajinu to bude desiata príležitosť. Belgickí organizátori sa tak opäť priblížia na dostrel Švajčiarsku, pričom častejšie o medaily sa bojovalo len v Taliansku (14).

Svrček útočil vo Švajčiarsku na zlato, na MS do 23 rokov získal skvelé striebro

V Zürichu UCI udelila usporiadanie celkovo 16 šampionátov v rôznych disciplínach a kategóriách na obdobie 2025 - 2030. Majstrovstvá sveta v cyklokrose v roku 2028 budú v holandskom Hoogerheide a o dva roky neskôr v belgickom Namure. Majstrovstvá sveta v dráhovej cyklistike sa budú konať v roku 2030 v Brisbane.