Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Druhé najdlhšie sólo v histórii a štvrtý triumf v rade. Pogačar si opäť podmanil Lombardsko

Štvrtý primát za sebou. Pogačar znova nemal v Lombardsku konkurenciu.
Štvrtý primát za sebou. Pogačar znova nemal v Lombardsku konkurenciu.Marco Bertrorello / AFP
Slovinec Tadej Pogačar (26) triumfoval v sobotňajších pretekoch Okolo Lombardska a stal sa druhým cyklistom histórie, ktorému sa na záverečnom monumente sezóny podarilo zvíťaziť štyrikrát za sebou. Pred ním to zvládol len Talian Fausto Coppi.

Jazdec tímu SAE Team Emirates bol už pred štartom najväčším favoritom. Do samostatného úniku na monumente dlhom 255 km šiel 48,4 km pred cieľom počas stúpania na Colma di Sormano a napokon finišoval o 3:16 min pred Belgičanom Remcom Evenepoelom (Soudal Quick-Step). Pódium doplnil domáci Giulio Ciccone z Lidl-Treku. Dvadsaťšesťročný Pogačar zaznamenal 25. triumf v sezóne.

"Každé víťazstvo je špeciálne a to dnešné tiež, pretože tím pracoval naozaj tvrdo. Všetko záviselo od nás. Myslím, že sme odviedli dobrú prácu a som naozaj šťastný, že som to dokázal dokončiť. Preteky sú naozaj ťažké, obzvlášť posledných 40 kilometrov."

"Vedel som, že ak si v tom stúpaní vybudujem nejaký náskok, tak to, pravdepodobne, vyjde až do cieľa. Na konci som si užíval povzbudzovanie fanúšikov a teším sa už na oddych," uviedol víťaz tohtoročnej Tour de france i Giro d'Italia v cieli v drese čerstvého majstra sveta. V kariére dosiahol 88. prvenstvo.

Pogačar predviedol druhý najdlhší sólový únik v histórii pretekov Okolo Lombardska, ktoré v sobotu napísali 118. kapitolu. Doteraz neprekonaným je Švajčiar Tomy Rominger z roku 1989, keď sa odtrhol 113 kilometrov pred cieľom.