Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Okolo Švajčiarska sa dokončí aj napriek tragickej smrti, dva tímy odstúpili

Preteky vo Švajčiarsku sa uskutočnia na počesť tragicky zosnulého Gina Mädera.
Preteky vo Švajčiarsku sa uskutočnia na počesť tragicky zosnulého Gina Mädera.@tds
Posledné dve etapy pretekov Okolo Švajčiarska sa uskutočnia podľa plánu aj napriek tragickej nehode cyklistu Gina Mädera (†26) z tímu Bahrain Victorious. Organizátori to oznámili na svojej webovej stránke.

Mäder v piatok v nemocnici v Chure podľahol zraneniam, ktoré utrpel pri nepríjemnom páde vo štvrtkovej etape. Usporiadatelia podujatia preto zrušili piatkovú šiestu etapu, namiesto ktorej pelotón absolvoval len záverečných 20 kilometrov, aby si uctil pamiatku zosnulého cyklistu.

"Dnešný deň bol najhorší v mojom živote. Zajtra je ale nový deň a my ako organizátori musíme ísť ďalej," povedal riaditeľ pretekov Olivier Senn a dodal, že na dokončení pretekov sa dohodli nielen jazdci a zástupcovia tímov, ale aj Mäderova rodina.

"Diskutovali sme o tom so všetkými zainteresovanými. Všetci súhlasíme s rozhodnutím pokračovať a pokúsime sa dokončiť posledné dve etapy v primeranej atmosfére," dodal Senn vo vyhlásení.

Stajňa Bahrain Victorious, ktorá po Mäderovej smrti odstúpila, vynechá štart zvyšných dvoch etáp. K podobnému kroku sa rozhodol pristúpiť aj švajčiarsky tím Tudor Pro Cycling.

"Vzhľadom na tragické okolnosti je to úplne ľudské rozhodnutie. Rešpektujeme pocity našich jazdcov a zároveň si chceme uctiť Ginovu pamiatku," uviedol tím, ktorý vlastní bývalá časovkárska hviezda Fabian Cancellara.

Na pretekoch Okolo Švajčiarska je v sobotu 17. júna na programe kopcovitá etapa z Tübachu do Weinfeldenu a v nedeľu záverečná časovka jednotlivcov.