Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jeden z najlepších výkonov v živote na Pogačara nestačil, Vingegaard však obhajobu nevzdáva

Jonas Vingegaard chce Tadeja Pogačara v záverečnom týždni Tour potrápiť.
Jonas Vingegaard chce Tadeja Pogačara v záverečnom týždni Tour potrápiť.AFP
Dánsky cyklista Jonas Vingegaard (27) verí, že má naďalej šancu obhájiť titul na tohtoročnej Tour de France. Jazdec tímu Visma - Lease a Bike po víkende zaostáva v celkovom poradí za lídrom Tadejom Pogačarom (25) (SAE Team Emirates) o 3:09 minúty.

Slovinec triumfoval v oboch víkendových etapách a pred záverečným týždňom má na Tour relatívne pohodlný náskok. Kľúčový sa môže ukázať moment z nedeľnej 15. etapy, keď sa Pogačar odpútal od Vingegaarda a do cieľa v lyžiarskom stredisku Plateau de Beille prišiel o 1:08 minúty skôr ako Dán. O dva roky starší cyklista však napriek prehre videl pozitíva.

"V skutočnosti som hrdý na to, ako som jazdil ja aj tím. V poslednom stúpaní som sa cítil naozaj silný, myslím, že som podal jeden z najlepších výkonov v živote. Ale Tadej bol super silný, takže nemôžem byť sklamaný," uviedol dvojnásobný šampión TdF.

Vingegaard pripustil, že veľa bude závisieť od formy jeho najväčšieho rivala. "Myslím si, že stále existuje nádej na celkové víťazstvo. Tour ešte nekončí a v priebehu uplynulých dvoch rokov mal aj Tadej zlý deň. Musíme dúfať, že sa to ešte môže stať. Ak si udrží túto úroveň, bude to ťažké, ale stále je tu šanca," dodal 27-ročný jazdec podľa cyclingnews.com.

Dán uspel na najprestížnejších cyklistických pretekoch vlani i v roku 2022. Favoritom bol aj tento rok, potom však prišiel ťažký pád na Okolo Baskicka a jeho štart vo Francúzsku ostával dlho otázny. Pri incidente utrpel zlomeninu kľúčnej kosti, niekoľkých rebier a zranenie pľúc. Pred týždňom priznal, že po nehode bol na smrť vystrašený a chvíľu dokonca uvažoval, že ukončí svoju profesionálnu kariéru.