Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Roglič prišiel o dôležitého pomocníka, následky z pádu v 9. etape TdF ukončili cestu Vlasova

Vlasov musel z Tour odstúpiť.
Vlasov musel z Tour odstúpiť.Profimedia
Primož Roglič (34), ktorý je jedným z hlavných ašpirantov na celkové víťazstvo, sa bude musieť do konca Tour de France zaobísť bez jedného zo svojich kľúčových pomocníkov Aleksandara Vlasova (29). Jazdec tímu Red Bull-Bora-hansgrohe odstúpil pre následky pádu, ktorý utrpel počas nedeľňajšej deviatej etapy so štrkovými úsekmi. Podľa vyhlásenia stajne má okrem iných zranení zlomený členok.

Vlasov spadol vo vysokej rýchlosti a skončil v jarku vedľa cesty. Značne otrasený však po chvíli nasadol na bicykel a etapu dokončil 25. v poradí. V celkovej klasifikácii si piaty muž Tour z roku 2022 pred voľným pondelkom o jedno miesto pohoršil z desiateho na jedenáste. Preteky však  napokon musel vzdať.

Rus, ktorý sa nedávno vzdal možnosti štartovať na olympijských hrách v Paríži ako neutrálny športovec, je výborný vrchár, takže Roglič prišiel o dôležitého pomocníka v horách.

Slovinec, ktorý počas kariéry trikrát vyhral Vueltu a vlani aj Giro d'Italia, je v priebežnom poradí štvrtý. Za vedúcim Tadejom Pogačarom zaostáva o minútu a 36 sekúnd. Rogličovým doterajším najlepším umiestnením na Tour je druhé miesto z roku 2020.